Espectacular 15K nocturna pels carrers de València

La 6a de la 15K Nocturna València Banco Mediolanum està inclosa en el calendari oficial de la RFEA i té categoria de competició internacional.

Gran ambient en l'exida de la cursa
Gran ambient en l'exida de la cursa / David Albert

La carrera, que ha començat a les 22.30 hores, recorre els llocs més emblemàtics de la ciutat, amb una distància de 15.000 metres homologats per la RFEA. Per primera vegada ha eixit de l'avinguda d'Enginyer Manuel Soto. Els corredors han anat cap a l'Avinguda del Port, passant pel centre de la ciutat, per a finalitzar el recorregut a la Marina de València. 

23 atletes d'elit han pres part en la carrera. Entre ells ha destacat la presència de l'etíop Nguse Amlosom, vencedor de la Sant Silvestre Vallecana en 2016 i amb una millor marca en 15K de 42’28’’, o la kenyana de passaport israelià Lonah Chemtai Salpeter, en un gran estat de forma, ja que es va coronar fa dues setmanes com a Campiona d'Europa de 10.000 metres en pista, la millor marca de l'any amb 31’33’’. Juntament amb els kenyans, quasi una vintena d'atletes més de països com Burundi, el Marroc o Eritrea.

Els rècords del circuit, els ostenten Ouais Zitane en homes amb 44'11'' i Fatima Ayachi en dones amb 52'50'' i a més, els competidors, intentaran superar el millor temps d'Espanya en circuit de 15 quilòmetres, que es troba en 42'50'' per a homes i 49'19'' en dones.

Per a la cursa d'esta nit s'han superat els 10.000 inscrits, amb un trenta per cent de dones, i 41 nacionalitats diferents. Ha estat assistida per més de 140 policies locals i al voltant de 80 voluntaris que han estat pendents de la seguretat de la marxa. Des de l'Ajuntament s'ha preparat tot, perquè l'esdeveniment transcórrega amb les menors molèsties possibles per als veïns. L'organització aspira a conseguir la Bronze Label de la IAAF, que la col·locaria entre les millors competicions de la seua categoria.

També et pot interessar

stats