Les seleccions espanyoles d'hoquei, classificades per a París 2024 a València

Els equips masculí i femení han aconseguit el pas amb una doble victòria contra Irlanda

Les dues seleccions espanyoles, classificades per a Paris 2024
Les dues seleccions espanyoles, classificades per a Paris 2024 / Instagram: @rfe_hockey

Els dos combinats dels redsticks estaran en els Jocs Olímpics de París. L'equip masculí ha guanyat la selecció d'Irlanda (2-0) amb la transformació de dos penalties corner en el tercer quart. Així ho celebraven els de Max Caldas a la pista blava de Beteró, a València.

Diumenge a les 18:00 hores disputaran la final del torneig preolímpic contra Bèlgica. També diumenge disputaran la final les xiques, que van classificar-se contra Irlanda en els penals (0-0/3-0).

Els Jocs de París 2024 seran els huitens per a l'hoquei femení espanyol, que va debutar com a equip olímpic a Barcelona 92 amb medalla d'or inclosa i que des d'aleshores ha competit en tots, excepte en els de Londres 2012.

El preolímpic ha sigut la primera competició important per a l'equip després dels canvis en el cos tècnic el setembre passat, amb el relleu de l'anglés Adrian Lock una dècada més tard. Després del sisé lloc en l'Europeu de Mönchengladbach (Alemanya) de l'últim estiu i el seté lloc en el Mundial de Terrassa del 2022, Carlos García Cuenca es va posar al capdavant de l'equip i compagina el càrrec de seleccionador amb el de tècnic del RC Polo masculí.

El preolímpic ha sigut la primera competició important per a l'equip després dels canvis en el seu cos tècnic el setembre passat, amb el relleu de l'anglés Adrian Lock després d'una dècada. Amb ell al capdavant Espanya es va penjar el bronze en el Mundial de 2018 i en l'Europeu de 2019 i va sumar dos diplomes olímpics a Tòquio 2020 (setena) i Rio 2016 (octava).

Després del sisé lloc en l'Europeu de Moenchengladbach (Alemanya) de l'últim estiu i el seté lloc en el Mundial de Terrassa de 2022, Carlos García Cuenca es va posar al capdavant de l'equip i compagina el càrrec de seleccionador amb el de tècnic del RC Polo masculí.

També et pot interessar

stats