Espanya fa un pas de gegant cap a les semifinals

Els 'hispanos' han guanyat Rússia amb patiment (25-26) en el segon partit de la segona fase de l'Europeu d'handbol

Jose Maria Marquez Coloma tracta de fer un llançament a porteria
José María Márquez Coloma tracta de fer un llançament a porteria / Martin Divisek (Efe)

La selecció espanyola d'handbol ha posat peu i mig en les semifinals de l'Europeu d'Hongria i Eslovàquia després de véncer Rússia 25-26 en la segona jornada de la segona fase. L'equip capitanejat pel petrerí Gedeón Guardiola ha patit de valent per a sumar la cinquena victòria del campionat, ja que ha arribat a perdre per quatre gols en la segona part.

Espanya ha aconseguit anar-se'n al descans per davant en el marcador (11-12) després d'una primera part igualada, en què no ha començat molt bé, sobretot en la faceta ofensiva. Un parcial de 7-3 en la represa ha donat als russos el primer gran avantatge del duel (18-15), però les coses encara s'han posat més complicades per als de Jordi Ribera a només quinze minuts del final (22-18).

La millora en defensa i un gran Gonzalo Pérez de Vargas (novament amb una efectivitat en parades de més del 45%) han permés remuntar als hispanos. Però ha tocat patir i tot, fins després de sonar la botzina, ja que l'àrbitre ha xiulat un polèmic llançament des dels set metres per als russos, que hauria significat l'empat. El pal ha fet justícia i Espanya s'ha endut un nou triomf camí de la tercera corona europea seguida.