Espanya, subcampiona del món de waterpolo

La selecció espanyola femenina ha perdut la final contra els Països Baixos en els penals, després de forçar la pròrroga (12-12)

Una jugadora espanyola, en una acció del partit
Una jugadora espanyola, en una acció del partit / Issei Kato (Reuters)

La selecció espanyola femenina de waterpolo s'ha hagut de conformar amb el subcampionat del món. L'equip entrenat per Miki Oca ha perdut la final contra els Països Baixos en la tanda de penals (5-4), després d'un partit molt igualat en què Judith Forca ha forçat la pròrroga amb un gol quinze segons abans del final.

La igualtat ha sigut la tònica d'un partit amb moltes alternatives en què Espanya ha aconseguit una màxima renda de dos gols (4-6). Però la reacció dels Països Baixos ha capgirat el marcador en el tercer quart (9-7). L'avantatge per a les neerlandeses ha arribat a ser de tres gols (10-7), però les jugadores de Miki Oca no s'han rendit i han aconseguit empatar a 12 quan faltava poc per a la fi.

La campiona del món s'ha hagut de decidir en els llançaments de penal. Bea Ortiz ha errat el tercer llançament i els Països Baixos han transformat tots els llançaments. Aquesta és la quarta medalla d'Espanya en un Mundial i la tercera de plata. L'altra és una d'or, que va aconseguir ara fa precisament deu anys a Barcelona.