Espanya, subcampiona del món d’handbol

Les guerreres han caigut derrotades contra Holanda per un polèmic penal en els últims segons (29-30).

Subcampionat amb gust amarg

Era la primera final de la selecció espanyola i l’ha perduda per un penal polèmic en els últims segons. Les guerreres disposaven d’un atac de 21 segons per a guanyar el partit, amb un 29 a 29 en el marcador. La portera holandesa ha parat el llançament de Cabral. L’intent de treta ràpida de la jugadora l'ha bloquejat la pivot Ainhoa Hernández. Les àrbitres, les franceses Bonaventura, li han tret la roja i han xiulat penal contra Espanya a falta només de 6 segons per a la fi. Lois Abbingh no ha perdonat i ha donat la victòria i el títol a la selecció holandesa. Les espanyoles s’han penjat una històrica medalla de plata i es queden amb la sensació que una decisió arbitral les ha privades almenys de la pròrroga, i qui sap si de l’or.

S’han quedat a un gol

L’equip que entrena Carles Viver havia començat bé el partit. Es mostraven agressives en atac i aguerrides en defensa, anaven augmentant la renda de gols (6-2), però Holanda s'ha refet, ha aconseguit capgirar el marcador i ha arribat al descans amb un 13-16 a l’electrònic.

En el segon temps Holanda ha continuat ampliant l'avantatge, encara que les guerreres no han abaixat els braços. Creien en la remuntada i a base de contracolps han forçat l’empat a 29, quan només quedava poc més d’un minut i mig de partit. La resta ja la coneixen, no han gestionat bé la possessió i les àrbitres han assenyalat un penal que ha fet pujar les holandeses al més alt del podi, i ha deixat les espanyoles el subcampionat del món.

Per assistir als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 hauran de disputar el preolímpic amb l’Argentina, el Senegal i Suècia per a tindre el bitllet que els faça tornar al país asiàtic. La tercera posició del Mundial ha sigut per a Rússia, que ha derrotat Noruega per 28 a 33.

Guerreres valencianes

La santapolera Lara González, la jugadora de l’Elx Jennifer Gutiérrez i la portera valenciana Silvia Navarro han format part de la plantilla que ha fet història al Park Dome de Kumamoto, al Japó. El Mundial del 2021 serà a Espanya i Llíria (Camp de Túria) serà una de les seus que acollirà el campionat.