Espanya serà una de les seus de l'Europeu d'handbol 2028

La candidatura conjunta amb Portugal i Suïssa era l'única després de la retirada de la proposta de Dinamarca, Suècia i Noruega

Els presidents de les federacions d'handbol d'Espanya, Suïssa i Portugal posen amb les samarretes de la candidatura
Els presidents de les federacions d'handbol d'Espanya, Suïssa i Portugal posen amb les samarretes de la candidatura / Twitter: @RFEBalonmano

Espanya tornarà a acollir, 32 anys després, un campionat d'Europa d'handbol després de ser designada aquest dissabte, juntament amb Portugal i Suïssa, seu de l'Europeu masculí de 2028.

La candidatura guanyadora era l'única a organitzar el màxim torneig continental de seleccions, després de la retirada de la proposta de Dinamarca, Suècia i Noruega, que va renunciar a tractar d'acollir el torneig de 2028 per a centrar els seus esforços en la consecució de l'Europeu de 2026, que finalment li ha sigut concedit.

Suïssa, que en un principi principi aspirava a organitzar l'Europeu en solitari, es va unir el mes d'octubre passat a la candidatura ibèrica, que es va assegurar d'aquesta manera la seua elecció.

Espanya, que ja va organitzar l'Europeu l'any 1996, acollirà juntament amb Portugal, seu de l'Europeu en 1994, i Suïssa, que va acollir el Campionat d'Europa de 2006, la XVIII edició del màxim torneig continental masculí de seleccions, que es disputarà del 13 al 30 de gener de 2028.

La candidatura contempla que cadascun dels tres països acollirà dos dels sis grups en què es dividirà la primera fase, mentre que la segona es disputarà a Portugal i Espanya. Les semifinals i la final del torneig es disputaran a Espanya en una seu encara per determinar.

Una elecció que servirà a l'handbol espanyol per a llevar-se l'espineta de la seua no designació al juny de 2018 com a seu de l'Europeu de l'any 2022, al qual es va presentar formant candidatura juntament amb França i Bèlgica, i que va ser concedit a Hongria i Eslovàquia.

Deu dies per al Mundial femení més valencià

El Mundial d'handbol femení a Espanya comença a calfar motors. El campionat, que començarà l'1 de desembre, tindrà a la Comunitat Valenciana tres de les quatre seus que acolliran els partits: Castelló de la Plana, Llíria i Torrevella. L'altra serà Granollers.

Quatre valencianes estan convocades amb la selecció espanyola: la portera valenciana Silvia Navarro, jugadora del Rocasa Gran Canària; la jugadora de Santa Pola de l'ESBF Besançon francés, Lara González, la petrerina de l'Atlètic Guardés, Paula Arcos; i la il·licitana del Bera Bera, Laura Hernández.

També et pot interessar

stats