Espanya lluitarà pel tercer Europeu d'handbol seguit

Els 'hispanos' han vençut per 29-25 Dinamarca, botxí de l'últim Mundial i els Jocs Olímpics, en la primera semifinal i s'enfrontaran a Suècia en la final

Els jugadors espanyols celebren un gol
Els jugadors espanyols celebren un gol / Tibor Illyes (Efe)

La selecció espanyola lluitarà per guanyar el tercer Campionat d'Europa d'handbol consecutiu. Els hispanos han vençut Dinamarca, botxí de l'últim Mundial i els Jocs Olímpics, per un resultat de 29-25 en la primera semifinal del torneig. L'equip de Jordi Ribera es veurà les cares en la final de diumenge amb Suècia, que ha derrotat França 33-34.

La selecció espanyola ha fet història en convertir-se en la primera que arriba a quatre finals consecutives d'un campionat d'Europa, després dels dos títols aconseguits el 2020 i el 2018, i el subcampionat de 2016. Per a fer-ho, ha hagut de superar l'actual campiona del món, Dinamarca, una selecció sobre la qual cau la sospita d'haver-se deixat perdre contra França en l'últim partit de la segona fase. Esperonats per la sensació de menyspreu que transmetien les indissimulades ganes de l'equip danés d'enfrontar-se amb Espanya, l'equip de Jordi Ribera ha completat el millor partit en tot el torneig.

Conscient que les possibilitats de victòria passaven per una sensacional defensa, els hispanos s'han aplicat des del principi amb una gran intensitat i agressivitat que ha sorprés els danesos. Però el bon treball defensiu s'ha vist tacat per la nul·la efectivitat ofensiva: Espanya ha tardat més de nou minuts a fer el primer gol.

La dificultat d'Espanya per a marcar l'ha aprofitada Dinamarca, liderada per Mikkel Hansen, per a aconseguir una renda de quatre gols en la primera part (4-8). Però la reacció dels hispanos, guiada per Gonzalo Pérez de Vargas des de la porteria, ha equilibrat el marcador just abans del descans (13-14).

En la represa Espanya ha continuat amb la bona dinàmica i ha aconseguit empatar per primera vegada en el duel gràcies a un gol d'Aleix Gómez, màxim anotador del partit, amb 11 dianes. Els seus gols, units a les parades de Gonzalo Pérez de Vargas, infranquejable en el segon temps, han permés als de Ribera aconseguir el que semblava impossible en el primer període, situar-se amb una renda de tres gols (22-19). Tot i els intents danesos per remuntar, els hispanos han sabut patir i han certificat el triomf (29-25).

Espanya, després de convertir-se en el primer equip amb quatre finals consecutives, vol engrandir la llegenda i igualar Suècia –que va guanyar l'Europeu el 1998, el 2000 i el 2002–, com l'única selecció capaç d'encadenar tres títols continentals seguits.

El partit es podrà seguir aquest diumenge en el programa Des de la banda a partir de les 18:00 h amb la narració de Dani Hermosilla i els comentaris de Patxi Martí.