Espanya ja és tricampiona d'Europa de waterpolo

La selecció espanyola masculina juga aquest dissabte per la medalla de bronze contra Itàlia

Les jugadores espanyoles celebren la victòria
Les jugadores espanyoles celebren la victòria contra Grècia / Reial Federació Espanyola de Natació

La selecció espanyola femenina de waterpolo s'ha proclamat novament campiona d'Europa després de la victòria aquest divendres contra Grècia per 9-6 en la final del campionat continental de Split (Croàcia), un títol que amplia l'impressionant currículum.

La dècada prodigiosa del waterpolo nacional va començar l'any 2012 amb la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Londres. Espanya va guanyar el primer Europeu l'any 2014 a Budapest i, sis anys després, el 2020 va aconseguir-ne el segon també a la capital hongaresa per a repetir en aquest 2022 a Croàcia.

La selecció espanyola va ser bronze en l'Europeu de Barcelona 2018, mentre que el primer èxit internacional va ser la plata a Màlaga 2008. La selecció que dirigeix Miki Oca va guanyar el Campionat del Món del 2013 a Barcelona en una final històrica contra Austràlia després d'eliminar en quarts de final els Estats Units.

Les nord-americanes se'ls van creuar en el camí en les finals dels Mundials del 2017 i 2019, en els quals Espanya va ser plata, i també van impedir que el color de les medalles d'Espanya haja sigut d'or en els següents Mundials i Jocs.

L'únic títol que es resisteix a Espanya és l'olímpic, però les medalles de plata en els Jocs de Londres 2012 i Tòquio 2020 són un botí excel·lent.

També et pot interessar

stats