Dos equips valencians, en el Campionat Nacional de Waterpolo femení

Els clubs de waterpolo Túria i Castelló competeixen aquest cap de setmana per a estar en Primera Divisió la pròxima temporada.

Equip femení del Club Waterpolo Castelló
Equip femení del Club Waterpolo Castelló / Jorge Botello

Les xiques del waterpolo de la Comunitat Valenciana tenen per davant un intens cap de setmana: es juguen la fase d'ascens a Primera nacional. Huit equips de diferents comunitats (País Basc, Aragó, Balears, Andalusia i Comunitat Valenciana) competeixen per un únic lloc a la seu de l'Askartza, a Leoia (Bilbao) del 4 al 6 de maig.

Les valencianes del club Túria coneixen ben bé el nivell del torneig, ja que és la cinquena vegada que hi participen. Fa huit anys que van ser eliminades en semifinals, i es quedaren a les portes d'aconseguir l'ascens. "Durant tota la temporada hem preparat aquest campionat", ens conta el director esportiu Vicente Furió. L'equip viatja a Bilbao amb moltes ganes i il·lusió., i encara que saben que és complicat, hi confien. Volen que siga el punt d'inici per a estar en categoria nacional en un futur.

Equip femení del Club Waterpolo Túria / Waterpolo Túria

El tàndem que enguany han creat amb la unió del Túria i del club de Burjassot asseguren que els ha reforçat. Amb una plantilla i un cos tècnic totalment nou, afirmen ser un equip compensat amb molta força per a continuar millorant. La temporada arrancava amb èxits: una fase de grup que les situava en primer lloc i els possibilitava l'entrada directa en el play-off. En la segona fase arribaren les derrotes, mentre que la victòria l'aconseguien les jugadores del Castelló.

Les castellonenques s'han guanyat un lloc en aquesta competició després d'haver treballat dur durant tota la temporada. Si l'any passat l'equip estava en Segona Valenciana, enguany ha guanyat la lliga de Primera Divisió autonòmica. Només han perdut dos partits en tota la lliga, els dos últims del play-off final.

És un èxit que ve de la mà del seu entrenador. Jorge Botello va arribar al Castelló l'estiu passat per a fer-se càrrec del femení. Mesos després, la mirada està posada en el campionat nacional. "L'objectiu bàsic és anar-hi, jugar, agafar experiència i que l'equip vaja fent rodatge en aquest tipus de tornejos, en els quals cal experiència per a poder pujar", assegura Botello.

Per a l'entrenador, competir en la lliga nacional és quasi inabastable per la inexperiència d'un equip jove que, afegeix, ha fet una temporada fantàstica. De les 13 jugadores, la meitat són xiques alevins de 12 anys, la més veterana en té 18. Botello afegeix que en aquest tipus de campionats sol haver-hi sorpreses, però que seria massa prompte per a pujar de categoria.

Els huit equips classificats que disputen aquesta fase quedaran dividits en dos grups. Els primers de cada grup coincidiran en semifinals i les guanyadores jugaran la final que donarà el preat ascens a Primera Divisió nacional.

L'altre equip que pujarà també a competir l'any que ve en la lliga de Primera Nacional eixirà entre els altres 8 que es voran les cares a la piscina d'Alcorcón, a Madrid, i entre els quals no n'hi ha cap de valencià.

També et pot interessar

stats