Cap equip valencià no aconsegueix guanyar en l'estrena de la Lliga Guerreras d'handbol

El Castelló i l'Elx Mustang han empatat a 26 en el derbi. El Morvedre perd a casa i el Canyamelar rep una golejada d'escàndol a Pontevedra.

Empat entre el Castelló i l'Elx en el derbi valencià
Empat entre el Castelló i l'Elx en el derbi valencià
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
09 de setembre 2018 - 01:10

La Lliga Guerreras Iberdrola, la primera competició de l'handbol femení, és aquesta temporada una carrera d'obstacles per als catorze equips que hi participen. Molt més per als que tenen com a objectiu la permanència. El canvi de regles de la Federació fa que enguany siguen tres els que poden descendir. Això, per a equips que acaben d'ascendir, com ara el Morvedre, els obliga a un esforç major per a no tornar a la divisió de plata. Així ho ha reconegut Manuel Etayo, l'entrenador de les saguntines, que ha perdut al pavelló Ovni amb un rival difícil, el Bilbao Zuazo, de Zarautz.

Igualtat en el derbi entre el Castelló i l'Elx Mustang

El partit més esperat, per ser un derbi, és el que ha enfrontat el CE Castelló amb l'Elx Mustang. En principi, les il·licitanes formen un equip amb més experiència, però han tingut com a contrapartida el fet de jugar fora de casa i un bon nombre de baixes. De qualsevol manera, l'Elx ha sigut clarament superior en la primera part. Amb unes jugadores millor situades en la pista, amb encert en el tir i amb l'ajuda de les errades que han comés les de la Plana entre els minuts 17 i 25, han aconseguit distanciar-se fins a huit punts. Era una renda no definitiva, però prou àmplia, que podia haver decidit el partit.

La segona part, no obstant això, ha sigut una altra història. Les locals han reviscolat amb una bona passada fluïda entre línies i superant la xarxa defensiva de l'Elx. La definició final també ha sigut perfecta. De qualsevol manera, al minut final han arribat amb un punt a favor de les visitants i només un penal a la fi del partit ha permés empatar a les locals.

El Canyamelar pateix una dura derrota

L'altre equip en competició, el Canyamelar València, ha patit una derrota d'escàndol contra l'Atlètic Guardés, de Pontevedra. Les gallegues, que jugaven a casa, han guanyat per 43-23. També és cert que les gallegues són unes de les favorites per a conquistar el títol, encara que una derrota així no deixa de fer mal. El Canyamelar intentarà ara intentar fer el do de pit la pròxima jornada amb el suport de la seua afició.

En la Lliga Asobal, la competició masculina, el Benidorm ha empatat a 26 fora de casa amb l'Avia Puente Genil, de Còrdova.

També et pot interessar

stats