Elena, per fi en el pòdium

Les xiquetes ciclistes veuen reconegut el seu esforç gràcies a la proposició no de llei aprovada l'octubre passat.

Pòdium femení d'alevins a Albaida
Pòdium femení d'alevins a Albaida

Elena ha quedat en tercera posició en la carrera ciclista celebrada a Albaida durant les trobades de les escoles ciclistes de la Comunitat Valenciana. Fa només uns mesos no hauria pogut pujar al pòdium, però gràcies a la proposició no de llei aprovada en octubre de 2017 ara veu reconegut el seu treball. 

 

Una normativa discriminatòria 

Fa dos anys Elena Belenguer va patir una discriminació pel fet de ser una xiqueta ciclista. Va participar en una competició mixta i amb molt d'esforç va aconseguir la segona posició femenina. No va poder pujar al pòdium per la normativa tècnica de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV) que establia que en les proves amb participació conjunta de la categoria masculina i femenina, els organitzadors de la competició podien decidir premiar només la primera classificada. En canvi, els xics podien tindre premi si eren 1r, 2n o 3r. Elena es va sentir discriminada quan els tres primers participants masculins van pujar al pòdium a rebre els premis corresponents, però només la primera xiqueta va ser reconeguda. 

En aquell moment sa mare va decidir lluitar contra aquesta normativa que considerava injusta. Pensava que els premis per a les categories femenines i masculines havien de ser igualitaris. La seua denúncia va arribar a Les Corts en forma de proposició no de llei (PNL) que la diputada Rosa Peris, del PSPV-PSOE, va presentar el 20 de juliol del 2016. El 3 d'octubre del 2017 s'aprovà la PNL per unanimitat en la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTB. La discriminació per a les xiquetes ciclistes ja no és possible. 

També et pot interessar

stats