Doblet d'or espanyol en els 35 km marxa del Mundial d'atletisme

En homes, Álvaro Martín guanya l'or i aconsegueix el rècord d'Espanya amb un temps de 2:24:30. En dones, María Pérez és or amb 2:38:40

Álvaro Martín i María Pérez amb els seus ors a Budapest
Álvaro Martín i María Pérez amb els seus ors a Budapest / RFEA / Miguelez Team

L'atletisme espanyol ha fet història una vegada més. Fa uns dies, Álvaro i María s'apoderaven de la victòria en els 20 quilòmetres marxa en les categories masculina i femenina del Mundial d'atletisme, que es disputa a Budapest, Hongria. Hui, els dos esportistes han tornat a assolir el primer lloc en el pòdium en els 35 quilòmetres marxa. Una gran feta esportiva en qüestió de dies de diferència, en dues de les proves més exigents del campionat.

En la prova masculina, Álvaro Martín s'ha penjat l'or després d'anar al capdavant del grup en pràcticament tot moment. Va fer la carrera en 2 hores, 24 minuts i 30 segons. És la marca rècord nacional espanyola.

María Pérez ha establit, per la seua part, el rècord femení en la categoria en un campionat del món: 2 hores, 38 minuts i 40 segons. L'esportista granadina va patir una contractura en la prova dels 20 quilòmetres marxa, però va poder superar les molèsties i no va tardar a distanciar-se de les seues rivals. Amb prou temps de diferència, va travessar la línia de meta amb la bandera espanyola a les mans.

Així, María i Álvaro aconsegueixen un nou hit no només en l'àmbit nacional, sinó internacionalment. Es tracta d'una feta històrica per a l'atletisme. Un succés sense precedents i amb un impacte immesurable per a aquest esport. Ambdós atletes són els primers de la història que guanyen dues medalles d'or en un mateix Mundial d'atletisme.

També et pot interessar

stats