Djokovic iguala els 20 Grand Slams de Nadal i Federer

El serbi ha guanyat Wimbledon en superar en la final l'italià Matteo Berrettini en quatre sets (6-7, 6-4, 6-3 i 6-3) i manté viu el somni del Golden Slam

Djokovic, amb el trofeu de campió
Djokovic, amb el trofeu de campió / Steve Paston (Efe)

Novak Djokovic ha guanyat Wimbledon per tercera vegada consecutiva i ha igualat els 20 Grand Slams de Rafa Nadal i Roger Federer. El serbi ha superat en la final del torneig londinec l'italià Matteo Berrettini en quatre sets (6-7, 6-4, 6-3 i 6-3).

Djokovic ha tardat tres jocs a aclimatar-se a la pista central de Wimbledon. En el quart, ha aprofitat els nervis de l'italià per a aconseguir el primer trencament de servei del partit. Amb 5-2 a favor, el serbi ha gaudit de la primera pilota de set, però Berrettini l'ha salvat i fins i tot ha sigut capaç d'igualar a cinc. El set s'ha hagut de decidir en el tie-break i l'italià ha aprofitat la inèrcia positiva per a avançar-se en el marcador imposant-se per 7-4.

De la mateixa manera que a Roland Garros, el número 1 del món començava perdent la final. I com a París, ha anat de menys a més. Això sí, aquesta vegada no ha permés que l'avantatge del rival fora de dos sets. Djokovic ha sigut molt superior en el segon parcial i s'ha imposat per 6-4, encara que l'haguera pogut tancar abans.

El tercer set ha començat amb forces igualades, però el serbi ha aprofitat la primera pilota de break per a trencar el servei de Berrettini en el tercer joc. L'italià ha tingut l'oportunitat de recuperar-lo en el sisé joc, però el número 1 del món ha salvat fins a dos pilotes de trencament i s'ha endut el tercer parcial per 6-4.

En el quart, Berrettini ha oposat més resistència i ha aconseguit mantindre el servei fins al seté joc. Però novament a la primera oportunitat que li ha donat, el número 1 del món ha fet el break. Això ha sigut el colp definitiu per a l'italià, que ha vist com el serbi s'ha endut els dos següents jocs i el partit.

Djokovic no para de trencar rècords. Ja és l'home amb més setmanes com a número u en la història del tenis (328), l'únic que ha guanyat en l'Era Open els quatre Gran Slams almenys dues vegades. També és l'únic que té els nou Masters 1000 i el que més n'ha guanyat (36), juntament amb Nadal. És el primer tenista masculí, des de Rod Laver el 1969, que ha guanyat els tres primers Gran Slam de l'any, i el cinqué de l'Era Open, i el primer des de Nadal el 2010 a fer el Canal Slam, és a dir, véncer en Roland Garros i Wimbledon el mateix any.

Però encara no en té prou i ara se li ha ficat entre cella i cella guanyar el Golden Slam, és a dir, els quatre Grand Slams en un mateix any i la medalla d'or en els Jocs Olímpics. Seria el primer home que ho aconsegueix, ja que fins ara l'única que el té és l'alemanya Steffi Graf, que el va obtindre l'any 1988. Fins i tot, si només guanyara l'US Open, succeiria Rod Laver com el primer tenista que guanya els quatre Grand Slams en un mateix any.

També et pot interessar

stats