Djokovic continuarà retingut en un hotel de Melbourne a l'espera de solucionar el visat

El tenista serbi, Novak Djokovic
El tenista serbi Novak Djokovic

El govern australià ha anunciat aquest dijous que revoca el visat del tenista serbi Novak Djokovic, número u del món, després de tindre'l retingut durant algunes hores després d'haver arribat el dia anterior a la ciutat de Melbourne. Djokovic havia renunciat a vacunar-se i va viatjar amb una exempció mèdica a la ciutat australiana, no obstant això, les autoritats li ho han denegat per problemes en els tràmits burocràtics. La Força Fronterera Australiana va confirmar en un comunicat que Djokovic "no va proporcionar les proves adequades per a complir els requisits d'entrada a Austràlia, per la qual cosa el seu visat s'ha revocat".

Aquesta situació suposa que el tenista serbi no podrà participar en l'Obert d'Austràlia i serà automàticament desqualificat.

Ara, el serbi, a través dels seus advocats, ja s'ha posat mans a l'obra per tractar de recórrer contra la revocació del visat. Segons el mitjà estatunidenc, ABC, "el recurs contra la detenció de l'estrela del tenis Novak Djokovic i la cancel·lació del visat s'ha presentat davant el Tribunal Federal". No obstant això, aquest recurs no serà revisat fins dilluns i, durant tot el cap de setmana, els advocats podran presentar els seus arguments.

En una breu vista, els advocats van demanar que Djokovic siga traslladat a un hotel amb pista de tenis i que la demanda es resolga abans de l'inici de l'Obert d'Austràlia, que es disputarà entre el 17 i el 30 de gener a la ciutat de Melbourne.

Al serbi l'han traslladat aquest matí a l'Hotel Park de la ciutat de Melbourne —que també allotja un grup de sol·licitants d'asil que han sigut detinguts per les autoritats d'immigració— després d'haver-lo entrevistat durant més de huit hores.

Rafa Nadal: "Djokovic és major, ell pren les seues decisions"

El tenista Rafa Nadal ha donat la seua opinió sobre la retenció de Djokovic. "Em sap greu per ell, però Novak sabia les condicions abans de vindre", ha dit el mallorquí després d'incidir que és important confiar en els professionals de la matèria i seguir el seu consell de rebre la vacuna.

"Ell és una persona major d'edat que pren les seues pròpies decisions i que ha de pagar les conseqüències d'aquestes decisions", ha conclòs.

També et pot interessar

stats