Dinamarca torna a deixar Espanya sense final (23-26)

L'equip entrenat per Jordi Ribera lluitarà pel bronze contra l'amfitrió, Suècia

Magnus Landin Jacobsen tracta de superar Gonzalo Pérez de Vargas
Magnus Landin Jacobsen tracta de superar Gonzalo Pérez de Vargas / Aleksandra Szmigiel (Reuters)

La selecció espanyola ha tornat a topar amb la mateixa pedra i haurà de lluitar pel bronze en el Mundial d'handbol de Suècia i Polònia. L'equip entrenat per Jordi Ribera ha perdut 23-26 contra Dinamarca, el seu botxí també en les semifinals del Campionat del món de 2021, en un partit en què sempre ha anat per darrere en el marcador. Les parades de Gonzalo Pérez de Vargas han mantingut amb vida Espanya, però l'actual campió del món ha acabat imposant la seua llei.

Dinamarca ha portat sempre la iniciativa, però els espanyols han aconseguit empatar el 0-2 inicial (4-4). Els problemes per a atacar la defensa danesa han donat els nòrdics el primer gran avantatge del partit (4-7). Les parades de Pérez de Vargas han permés l'equip de Jordi Ribera situar-se a només un gol (10-11), però un parcial de 0-4 en els últims minuts de la primera part ha donat Dinamarca la màxima renda del duel (10-15).

En la represa s'ha mantingut el mateix guió i Espanya no ha aconseguit superar la fèrria defensa danesa (15-20). Però un inspirat Pérez de Vargas ha tornat a tancar la seua porteria i ha deixat els de Jordi Ribera a només un gol (20-21). Els espanyols han tingut pilota fins i tot per a empatar, però no han aconseguit ni llançar a porteria i Dinamarca ha tornat a ampliar l'avantatge a quatre minuts pel final (20-25). Semblava tot perdut, però els hispanos no es rendeixen mai i han posat nerviosos els danesos amb el 23-25. Pérez de Vargas ha aturat un llançament de Hansen des dels set metres i Ferran Solé n'ha disposat d'un altre per a ajustar encara més el marcador a falta d'un minut. Però Niklas Landin ha tancat la porteria i ha posat punt final al somni espanyol.

L'equip de Jordi Ribera lluitarà ara per la medalla de bronze contra Suècia, l'amfitrió, que ha perdut l'altra semifinal contra França.