David Ferrer abandona per lesió l'últim partit de Grand Slam de la seua carrera

El tenista de Xàbia mai s'havia retirat per lesió d'un partit de Grand Slam.

David Ferrer amb gest preocupat
David Ferrer amb gest preocupat / Efe

La data del 28 d'agost del 2018 quedarà gravada en la carrera professional de David Ferrer. El xabienc estava jugant, a la pista central de Flushing Meadows, contra l'actual número u del món, Rafa Nadal, i havia perdut el primer set per 6-3. En el segon set, Ferru va eixir decidit a plantar-li cara a Nadal i, d’entrada, li va trencar el servici i es va posar 2 jocs a 1 a favor seu. De sobte, es va notar unes molèsties al bessó esquerre i va demanar l'assistència del massatgista.

David va continuar el partit amb les ganes que el caracteritzen i, de nou, va trencar el servici de Nadal i firmava un prometedor parcial de 4-3. La remuntada estava al seu abast, però les molèsties al bessó lluny de remetre el van obligar a retirar-se de l'Obert dels EUA.

Visiblement emocionat, Ferrer es va dirigir a tot el públic. "Me'n vaig amb grans records de l'Open dels Estats Units". La frase va provocar que tot l'auditori es posara en peus per a ovacionar David Ferrer. "Per descomptat que estic trist, però soc un home amb sort, perquè me'n vaig a casa sabent que hi he donat fins l'última gota de suor", va afegir.

Rafa Nadal també va tindre unes sentides paraules per a David Ferrer. "Se'n va un gran professional, una bona persona un bon amic", relatava Nadal. "Ell no ha pogut guanyar un Grand Slam perquè ha viscut una època en què 3 o 4 jugadors ho guanyaven tot", en referència a Federer, Nadal o Djokovic.

El tenista suís Roger Federer ha penjat un tuit on demana "màxim respecte per a un road warrior (rodamón) com David Ferrer. També en les xarxes socials, l'argentí Juan Martín Del Potro ha considerat Ferrer com "un exemple de jugador i de persona que trobarem a faltar en el circuit".

A la Comunitat Valenciana també s'han pronunciat personalitats que coneixen molt bé la trajectòria de Ferru. El seu expreparador Javier Piles destaca "les ganes de voler millorar cada dia, tot i saber que estàs entre els millors del món". L'extenista José Mari Oltra recorda quan David Ferrer tenia 10 anys i s'entrenava al club de tenis Valldigna. "Si perdia s'ho prenia molt fort. Tenia un caràcter 100% guanyador", ha recordat.

David Ferrer dedicarà els pròxims mesos a descansar i preparar els tornejos de Buenos Aires i Acapulco. El seu adeu definitiu al tenis professional esta previst per l’any que ve a Madrid i a Barcelona.

També et pot interessar

stats