Daniel Rincón i Emma Raducanu triomfen als Estats Units

L'espanyol s'ha proclamat campió en categoria junior masculina i la britànica fa història guanyant el seu primer Grand Slam

Daniel Rincón i Emma Raducanu amb el títol de campions
Daniel Rincón i Emma Raducanu amb el títol de campions / ATP - WTA - À Punt Esports

L'espanyol Daniel Rincón, de 18 anys, s'ha proclamat campió júnior de l'Obert dels Estats Units després de véncer 6-2 i 7-6 (6) el xinés Juncheng Shang, primer cap de sèrie.

El jove nascut a Àvila ha imposat sempre el seu tenis agressiu, amb un servei potent, que li ha permés col·locar set aces. Després de dominar per complet el primer set, l'espanyol ha trobat més resistència en el segon, que s'ha decidit al tie-break.

Rincón és el segon tenista espanyol que aconsegueix el títol de campió júnior en l'Obert dels Estats Units, després de Javier Sánchez Vicario, que ho va aconseguir en 1986.

Raducanu, de la prèvia a nova reina

La tenista britànica Emma Raducanu, de 18 anys, ha fet història en el US Open després de guanyar per 6-4 i 6-3 la canadenca Leylah Fernández, de 19, i proclamar-se la primera campiona de l'Obert dels Estats Units que ha arribat al torneig a través de la fase prèvia.

Raducanu, número 150 del món, també s'ha convertit en la primera jugadora britànica que guanya un torneig de Gran Slam des que Virgínia Wade es va proclamar campiona de Wimbledon en 1977.

A més, és la més jove en 17 anys des que l’any 2004 la russa Maria Xaràpova va aconseguir el títol de Wimbledon amb 17 anys, i l'aconsegueix sense haver perdut un sol set durant tot el torneig.