Dos corredors valencians, en el Giro

El Giro d'Itàlia comença a Jerusalem, amb la presència de dos ciclistes valencians: Rubén Plaza i Rafa Valls.

Rafa Valls i Rubén Plaza coincidiren en l'equip Lampre
Rafa Valls i Rubén Plaza coincidiren en l'equip Lampre

El Giro d'Itàlia viurà una edició atípica, ja que es correrà per primera vegada fora d'Europa. Després de les tres primeres etapes a Israel, tot el grup es traslladarà a terres italianes.

Els dos valencians que participen afronten la carrera amb objectius semblants: fer un bon Giro i buscar la victòria d'etapa.

Rubén Plaza, amb18 temporades com a professional, lidera l'equip Israel Cycling Academy, que està en un segon nivell en el ciclisme internacional. Amb 38 anys, en la recta final de la seua carrera, Plaza vol sumar una etapa en el Giro per a afegir-se a l'historial victòries en les tres grans.

Rafa Valls, primera temporada en el Movistar

Rafa Valls, primera temporadaen el Movistar

L'altre ciclista valencià que competeix en el Giro és Rafa Valls. El corredor de Cocentaina torna a la competició després de patir una greu lesió de maluc. "Tinc molta il·lusió per tornar al Giro perquè des del 2013 que no el corria, i tinc moltes ganes d'estar en la carrera i d'intentar algun triomf d'etapa".

Sobre l'equip de Movistar que hi acudeix, Rafa Valls opina que "portem un equip jove i crec que al que més aspirem és a triomfs d'etapa perquè la general està més difícil. Anirem dia a dia i com anem col·locant-nos cadascun de nosaltres. Si es pot disputar la classificació per equips, lluitarem per aquesta classificació".

Anar dia a dia

Anar diaa dia

En principi no s'ha plantejat atacar en una jornada determinada. "Hi ha moltes etapes que es poden adaptar a les meues característiques. Al final, marcar-te a soles una etapa és complicat. Val més la pena anar dia a dia i, quan et trobes bé i trobes l'oportunitat, intentar donar-ho tot per intentar guanyar l'etapa".

Les lesions li han impedit participar en una carrera de tres setmanes des del 2015 Ara està molt satisfet de formar part de l'equip Movistar. Rafa Valls no ha aconseguit una victòria d'etapa en cap de les tres grans. Considera que, si hi haguera més equips, els joves podrien donar el salt al ciclisme professional.

Ara, segons el corredor contestà, es tanquen moltes portes, però, si hi haguera un equip valencià, obriria molt el mercat de cara als joves ciclistes de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats