El Consell arriba a un acord amb Dorna sobre el futur del Gran Premi de MotoGP

Xest acollirà tres de cada cinc edicions, a partir del 2022.

Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana al Circuit Ricardo Tormo de Xest
Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana al Circuit Ricardo Tormo de Xest / Arxiu

El Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana que se celebra cada any en el Circuit Ricardo Tormo de Xest es disputarà en tres de cada cinc anys. Així s'ha anunciat després de la reunió celebrada fa uns minuts al Palau de la Generalitat, entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i Carmelo Ezpeleta, el conseller delegat de Dorna, l'empresa organitzadora del Mundial.

Amb només set grans premis fora d'Europa d'un total de 20, la intenció de l'organització és que a partir de 2022 les carreres de la península Ibèrica, és a dir els quatre espanyols, més el de Portimão al Portugal s'alternen en el calendari i no es disputen tots els anys. Les edicions del 2020 i del 2021 estàn assegurades i entre 2022 i 2026 el circuit Ricardo Tormo de Xest es garanteix tres participacions.

L'acord és el primer que es firma i atorga al Gran Premi de la Comunitat Valenciana certes preferències com tindre carrera el primer any, el 2022 i ser, sempre que es dispute, l'última carrera de la temporada. A més el Ricardo Tormo es queda com a circuit substitut. És a dir, si en els anys que no tinga gran premi qualsevol altre circuit no pot celebrar-ho, el traçat valencià serà la primera opció.

El campionat d'enguany manté la seua obertura i tancament tradicionals, a Losail (Qatar) el 8 de març i a Xest el 15 de novembre, respectivament, i també manté les altres tres proves en sòl espanyol: Jerez de la Frontera (GP Espanya), Montmeló (GP Catalunya) i MotorLand (GP Aragó).

L'impacte econòmic d'aquest gran premi a les comarques de València s'estima en uns 50 milions d'euros, amb una assistència al circuit de més de 200.000 persones.

Adeu a "l'ingrés extra"

L'alcalde de Xest, José Morell, ha assenyalat en el 20 h NTC que "és una notícia que ens esperàvem perquè ja hi havia declaracions per part de Dorna des del mes de novembre".

Morell, que ha definit el gran premi "d'ingrés extra" per a la població, ha ressaltat que les bases econòmiques de Xest són "molt més grans, àmplies i estan més diversificades".

També et pot interessar

stats