El Congrés aprova la nova Llei de l'esport

La nova llei reconeix el dret a l'activitat física i l'esport i mesures a favor de la igualtat i contra qualsevol tipus de discriminació en l'esport

El Congrés aprova la nova Llei de l'Esport
El Congrés aprova la nova Llei de l'esport

La nova Llei de l'esport ja és una realitat després de la seua aprovació per part del Ple del Congrés, que ha acceptat totes les esmenes procedents del Senat.

D'aquesta forma, amb la seua publicació, es renovarà la normativa que es regeix des de 1990 i permetrà modernitzar el model espanyol per tal de poder tindre accés a percebre els fons europeus del pla de recuperació destinats a aquest efecte.

La nova llei reconeix el dret a l'activitat física i l'esport i, entre les seues novetats, introdueix mesures a favor de la igualtat i contra qualsevol tipus de discriminació en l'esport per raó de gènere, orientació sexual, raça o discapacitat.

A més, defineix els drets i deures dels esportistes i diferència aquests entre professionals, no professionals, d'alt nivell, alt rendiment i ocasionals.

Entre els drets dels professionals s'inclou la conciliació amb la seua vida familiar, acadèmica i professional; mesures d'especial protecció en el seu dret a la maternitat i paternitat i de protecció que permeten la seua reincorporació laboral en finalitzar les seues carreres.

També inclou capítols sobre voluntariat, esport universitari i en edat escolar; reconeix la Conferència Sectorial de l'Esport com a òrgan d'interlocució entre totes les administracions i element de cohesió territorial, elimina l'obligació de ser societat anònima esportiva per a participar en competicions professionals i modifica les competències del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), que deixarà de resoldre sobre infraccions de les regles del joc.

En la llei també es parla sobre la possibilitat de la participació de seleccions autonòmiques a escala internacional que, si la federació internacional corresponent ho contempla, es preveu per a modalitats o especialitats esportives amb arrelament històric i social en la seua respectiva comunitat autònoma i també es refereix al cas que la federació autonòmica haguera format part d'una federació internacional abans de la constitució de la federació espanyola, casos que afectarien la pilota basca i el surf.

La llei també va incorporar al text inicial algunes reivindicacions de LaLiga de futbol, com la que manté el marc competencial vigent amb caràcter general comercial i la que exigeix un informe vinculant de les lligues professionals davant els canvis normatius de les federacions que les afecten.

També, en referència a les federacions i l'organització de competicions d'àmbit estatal, la llei impedeix que s'establisca relació comercial amb un esportista que puga participar en aquestes, en una modificació aprovada després de conéixer-se els acords entre la Federació Espanyola de Futbol i l'empresa del jugador del Barcelona, Gerard Piqué, perquè la Supercopa d'Espanya es jugue a l'Aràbia Saudita.

També et pot interessar

stats