El Congrés aprova declarar l'esport com a activitat essencial

La iniciativa posa de manifest el benefici que té per a la salut de les persones.

Corredors en la Marató de València
Corredors en la Marató de València / À Punt NTC

La Comissió de Cultura i Esport del Congrés ha aprovat una proposició no de llei del Grup Popular per a la declaració de l'activitat física i l'esport com a activitat essencial, amb 25 vots a favor i 12 abstencions, després de la incorporació d'una esmena transaccional del Grup Socialista.

La iniciativa dona suport a aquest reconeixement, donat el clar benefici per a la salut de les persones i després de la declaració de l'activitat física i l'esport com a qüestió d'interés general que el Congrés va aprovar a l'octubre.

La proposició també recull l'adopció de les mesures necessàries per a garantir la protecció i continuïtat dels serveis professionals prestats en aquest àmbit al conjunt de la societat i la garantia que continuen rebent aquests serveis els qui requerisquen una especial atenció, per edat, capacitat física o psíquica, o patologies.

El Consell General de l'Educació Física i Esportiva (Colef) ha agraït l'aprovació de la PNL, que es basa en el seu manifest del novembre passat en què assegurava que "les polítiques públiques han de preocupar-se de la pràctica fisicoesportiva de la ciutadania, més enllà de la realitzada en l'àmbit federat".

També et pot interessar

stats