El Circuit de Carreres Populars de València obri inscripcions

El dimarts 18 de gener s'obrin les inscripcions fins a completar les 5.000 places disponibles de la 17a edició d'aquest circuit, que comença el 30 de gener

L'organització del Circuit de Carreres de València 2022, en un moment de la presentació
L'organització del Circuit de Carreres de València 2022, en un moment de la presentació / Fundació Esportiva Municipal
17 de gener 2022 - 22:39

La 17a edició del Circuit de Carreres Populars de València s'ha presentat en el hall de la sala d'actes del Complex Esportiu Cultural Petxina. A l'acte han acudit la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, així com el director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría, i representants de tots els col·laboradors de les deu proves del Circuit de 2022, de la resta de proves del calendari de carreres de la ciutat i patrocinadors.

En l'acte s'ha revelat quin serà el calendari de les proves d'enguany, que, com és habitual, començarà amb la Carrera Popular Galápagos pel districte de l’Olivereta el 30 de gener.

A més, s'ha anunciat que el dimarts 18 de gener s'obriran les inscripcions per a tot el Circuit. Durant els primers dies d'inscripció tindran preferència els corredors i corredores que en l'edició de 2019 van acabar, almenys, huit proves. Després, s'obrirà la inscripció a la resta de la població, fins a cobrir els 5.000 dorsals disponibles enguany. El preu serà de 12,70 euros i existeix la possibilitat de donar una quantitat extra a l'entitat solidària d'enguany, Goals for Freedom.

En la intervenció, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha destacat que “estrenem arc, imatge i color. Després de tant de negre necessitem el color roig d'energia que tant té aquesta ciutat”, mentre recalcava “l'emoció que tots sentim després de quasi dos anys molt durs. Però estem satisfets de com ha reaccionat la comunitat runner d'aquesta ciutat, de la qual em sent tremendament orgullosa”. I és que, tal com ha explicat, “hem aconseguit que la ciutat demostrara que això no anava a parar. Ací esteu el vertader talent i energia, sense vosaltres hauria sigut impossible que tot el país ens reconeguera com la ciutat del running”.

A més, ha reconegut que “tot això seria impossible sense els nostres patrocinadors”, als quals ha agraït el suport, així com a la Policia Local, al mateix temps que ha assenyalat que “aquesta edició serà complexa en els inicis, però era molt important arrancar. Vam ser la primera ciutat a posar en marxa les carreres amb València Corre i volem continuar marcant el ritme a totes les ciutats d'Espanya que miren a València com un exemple”.

Com és habitual en els últims anys, també existirà la possibilitat d'inscriure's per a tots aquells que preferisquen l'opció de marxa no competitiva, que tindrà un preu de 10 euros, que es destinaran de manera íntegra per a Goals for Freedom, i de la qual hi haurà 1.000 dorsals.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és que hi haurà dues proves que se celebraran en horari de vesprada. En concret, la Carrera per la Discapacitat, el 30 d'abril i la Carrera Marta Fernández de Castro, l'11 de juny. A més, una altra de les novetats d'enguany és la incorporació com a nova carrera de València amb la Seguretat Viària, que serà el 6 de novembre.

Per a l'edició de 2022 l'entitat solidària serà Goals for Freedom, un projecte que fomenta la igualtat de drets a través de l'esport, la missió del qual és treballar per a desenvolupar l'autoestima, l'empoderament, la presa de decisions i la capacitat de lideratge de les dones, adolescents i xiquets i xiquetes, per a produir un canvi en la societat a través del futbol. Actualment disposa d'un projecte a la ciutat de València dirigit per a dones migrants i víctimes de violència de gènere.

Una altra de les novetats de cara a 2022 és la potenciació de la inclusió a través de mesures i col·laboracions amb diverses entitats que facilitaran la participació d'atletes populars adaptats.

Així, el calendari del Circuit de Carreres Populars de València queda de la manera següent:

30 de gener – 23a Carrera Popular Galápagos 3F (5.500 metres)

13 de febrer – 7a Carrera Never Stop Running “Nunca te rindas” (5.000 metres)

27 de març – 3a Volta a Peu Runners Ciutat de València ( 5.500 metres)

30 d’abril – 3a Carrera per la Discapacitat (4.500 metres)

15 de maig – 7a Carrera José Antonio Redolat (5.000 metres)

11 de juny – 4a Carrera Marta Fernández de Castro (5.150 metres)

18 de setembre – 45a Volta a Peu als Barris de Sant Marcel·lí i Sant Isidre (6.300 metres)

16 d’octubre – 10a Carrera Universitat de València (5.600 metres)

6 de novembre – València amb la Seguretat Viària (5.100 metres)

20 de novembre – 12a Volta a Peu de les Falles (5.700 metres)

També et pot interessar

stats