El ciclista de Saix Raúl Alarcón, campió de la Volta a Portugal

El corredor s'ha emportat la general de la prova per segon any consecutiu. A més, ha guanyat tres etapes i ha aconseguit la general de la muntanya.

Raúl Alarcón guanya la segona Volta a Portugal consecutiva | À Punt NTC

El ciclista valencià Raúl Alarcón, de l'equip W52-FC Porto, s'ha adjudicat la 80a edició de la Volta Ciclista a Portugal després de disputar-se l'última etapa, una contrarellotge individual de 17,3 quilòmetres. El corredor de Saix afrontava l'última prova amb un avantatge de més d'un minut sobre el segon classificat. Així i tot, ha quedat en una meritòria tercera posició en la cronometrada, a 34 segons del guanyador, l'espanyol Vicente García de Mateos. El guanyador ha fet el recorregut amb un temps de 25 minuts i 17 segons.

Raúl Alarcón va començar a mostrar la seua candidatura en guanyar la tercera i la quarta etapa, on ja es va posar de líder de la carrera. Però va ser en la novena etapa de la Volta on va donar una autèntica lliçó de ciclisme. En l'arribada en alt a Mondim de Basto, en l'etapa reina de la Volta a Portugal, va aconseguir la victòria i el corredor alacantí s'assegurà definitivament el mallot groc i encaminà el triomf final en la prova lusitana. A més, ha aconseguit també el primer lloc de la classificació de millor escalador de la ronda.

Al podi l'han acompanyat finalment el portugués Joni Brandão i Vicente García de Mateos, segon i tercer respectivament.

És la segona vegada consecutiva (després de la victòria del 2017), en què el ciclista valencià guanya la general de la ronda portuguesa.