El ciclista, Egan Bernal, operat amb èxit després d'una caiguda greu

El ciclista, Egan Bernal
El ciclista, Egan Bernal

El ciclista colombià Egan Bernal ha sigut sotmés aquest dilluns a tres cirurgies per la fractura en diverses parts del fèmur i de la ròtula dreta, i necessitarà una neurocirurgia a conseqüència de l'accident que va patir en xocar contra un autobús en una carretera pròxima a Bogotà mentre s'entrenava.

La clínica de La Sabana de la ciutat de Chía, on ha sigut atés el cap de files de l'Ineos Grenadiers, ha detallat que "l'equip interdisciplinari de cirurgia general, ortopèdia i traumatologia ha ingressat Bernal en les sales de cirurgia i en aquests moments s'està realitzant la neurocirurgia".

Fins al moment, ha precisat el centre mèdic en un comunicat, li han practicat una "osteosíntesi d'una fractura de fèmur conminuta subtrocantèrica dreta", una "osteosíntesi de fractura oberta ipsilateral de ròtula" i una "toracostomia amb drenatge per hemopneumotòrax secundari al trauma toràcic".

Igualment, ha assenyalat la clínica, s'espera que "la cirurgia de la columna toràcica que s'està realitzant sota monitoratge intraoperatori, puga donar-se de la millor manera tot esperant el millor desenllaç d'acord amb les lesions intraoperatòries".

Bernal, guanyador del Giro d'Itàlia de l'any passat i del Tour de França de 2019, va xocar contra un autobús en la carretera que va de Bogotà a Tunja, a l'altura de la localitat de Gachancipá, en Cundinamarca, al centre de Colòmbia, quan el vehicle estava detenint-se.

La policia va explicar que el ciclista de l'Ineos transitava "en el mateix sentit i pel mateix carril" que l'autobús i no va veure "la maniobra feta pel vehicle", per la qual cosa va acabar "xocant per la part de darrere".

També et pot interessar

stats