Cheptegei intentarà batre el rècord dels 10.000 metres a València

À Punt Mèdia retransmet aquesta fita en el València World Record Day.

Cheptegei entrena per poder batre el rècord del món de 10.000 metres llisos

L'ugandés Joshua Cheptegei s'enfronta al major repte que ha intentat mai en el món del running. Aquest dimecres, el corredor africà intentarà batre, a l'Estadi del Túria del Tram III del jardí del Túria, el rècord del món dels 10.000 metres llisos. Però no només això, d'altra banda, l’etíop Letesenbet Gidey també intentarà el rècord del món dels 5.000 metres femenins.

L'ugandés Joshua Cheptegei en el primer dia d'entrenaments per a la 10K / À Punt NTC

L'esdeveniment, que forma part del NN València World Record Day, es podrà seguir a través de les càmeres d'À Punt Mèdia en un programa especial d'A córrer a partir de les 18:15 hores en streaming pel web d'À Punt Mèdia o a les 19:45 hores per la televisió. A més, durant tot el dia À Punt farà un seguiment de tot el que passe al voltant de l'acte. De fet l'informatiu d'esports del migdia es farà des de les mateixes pistes de l'Estadi del Túria.

La cita està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso a través del projecte València Ciutat del Running per a promoure la realització d'esdeveniments esportius a la ciutat.

A superar la marca de 26:17

Joshua Cheptegei intentarà batre un rècord que ja té quinze anys d'antiguitat. Es tracta de la plusmarca que va registrat sobre pista l'etíop Kenenisa Bekele que va parar el crono en 26 min 17,53 s a Brussel·les el 26 d'agost de 2005. En aquella ocasió va córrer durant eixos 26 minuts a 2:38 el quilòmetre, ritme que l'ugandés haurà de rebaixar. Per a assolir el seu objectiu, l'ugandés correrà un total de 25 sèries de 400 metres, amb la guia de llums a la pista.

Precisament Cheptegei ja sap el que és aconseguir un rècord del món de 10K, però no en pista sinó en ruta. Ho va fer l’1 de desembre de 2019 en l'última edició de la 10K València Trinidad Alfonso. En aquella ocasió va baixar el rècord fins als 26 min 38 s; tot i que, un mes després, li'l va tornar a llevar el kenyà Rhonex Kipruto en la cursa València Ibercaja amb un temps de 26 min 24 s.

Joshua Cheptegei el dia que va guanyar la 10k València Trinidad Alfonso / À Punt NTC

Gidey també vol superar una marca de fa 12 anys

L'altre dels esdeveniments que es podrà seguir en el web i la televisió d'À Punt, serà l'intent de Letesenbet Gidey per a batre un altre rècord amb 12 anys d'antiguitat. Va ser el 6 de juny de 2008 quan la seua compatriota, la també etíop Tirunesh Dibaba, va aconseguir establir el rècord del món dels 5.000 metres llisos a Oslo amb una marca de 14 min 11 s. Gidey haurà de córrer per davall d'un ritme de 2:50 minuts per quilòmetre per poder aconseguir la millor marca històrica de la categoria.

Letesenbet Gidey es prepara per a batre el rècord del món de 5.000 metres llisos / À Punt NTC

També et pot interessar

stats