Cent dies per a Tòquio 2020

La data de començament està fixada per al 23 de juliol, si la pandèmia ho permet

La mascota de Tòquio 2020 amb els anells olímpics
La mascota de Tòquio 2020 amb els anells olímpics / Twitter: @Tokyo2020

La ciutat de Tòquio ja es prepara per als Jocs Olímpics. Només queden cent dies per a una cita que hauria d'haver-se celebrat l'any passat, però que la pandèmia ha ajornat irremeiablement. Per a començar, els organitzadors han presentat aquest dimecres una estàtua de les mascotes olímpiques Miraitowa (Olímpics) i Someity (Paralímpics). Ho han fet a la Muntanya Takao, a l'oest de la ciutat, on han quedat instal·lats uns anells olímpics fins que finalitze la cita.

Tot i que finalment els Jocs sí que se celebraran, no serà un esdeveniment a l'ús. La torxa olímpica es passeja per tot el Japó, però les expectatives que les Olimpíades siguen un èxit són molt baixes.

Les restriccions per a evitar els contagis marcaran les competicions. Encara no s'ha aclarit, però tot apunta al fet que alguns (o tots) els esportistes, hauran de fer quarantena abans de competir.

Una altra de les situacions a les quals s'enfronten els organitzadors és el fet que no hi haurà públic estranger a les graderies dels estadis. Amb un aforament reduït i només públic japonés, la que anava a ser una gran festa de l'esport quedarà deslluïda.

També et pot interessar

stats