Catalunya anuncia una candidatura en solitari per als Jocs Olímpics d'hivern del 2030

La proposta, avançada per la consellera Laura Vilagrà, arriba després del trencament de les negociacions amb Aragó

El COE va formalitzar la precandidatura de Pirineus-Barcelona per als Jocs d'Hivern del 2030
El COE va formalitzar la precandidatura de Pirineus-Barcelona per als Jocs d'hivern del 2030 / CCMA

Catalunya presentarà una candidatura en solitari per a acollir els Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que, al seu judici, pot tindre "moltes opcions guanyadores i d'èxit".

Vilagrà ha anunciat en un desdejuni informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum que pròximament encarregarà a la directora de l'equip tècnic de la Generalitat que prepare una proposta de candidatura "catalana" als Jocs d'hivern del 2030.

Aquesta candidatura en solitari arriba davant del naufragi de les negociacions per a una candidatura conjunta amb Aragó, que ha atribuït a l'"anticatalanisme" del govern de Javier Lambán i les pròximes eleccions en aquesta comunitat.

"Estem en un punt de no retorn, plantejarem una alternativa", ha dit la consellera, que ha anunciat que encarregarà a Mònica Bosch, la directora de l'Oficina Tècnica de la Generalitat en el procés negociador dels Jocs —present entre el públic—, que ultime una proposta de candidatura "catalana", amb les col·laboracions "externes que facen falta".

Aragó "remourà cel i mar"

El govern d'Aragó considera "inacceptable" una candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 exclusivament catalana i, si passa, la comunitat autònoma "remourà cel i mar" i anirà "a tots els llocs on siga possible per a denunciar la situació".

Així ho ha advertit la consellera de Presidència aragonesa, Mayte Pérez, preguntada per les declaracions de la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, en les quals admet la "complicadíssima" situació de les negociacions i apel·la a la possibilitat de presentar una candidatura individual.

També et pot interessar

stats