El castellonenc Joan Barreda ix en el Dakar com a líder en motos

Primera victòria valenciana en el Dakar 2019 gràcies al pilot de Torreblanca, Joan Barreda. Hi participen set valencians, tant en motos com en cotxes.

El castellonenc Joan Barreda guanya la primera etapa del Dakar 2019.
El castellonenc Joan Barreda guanya la primera etapa del Dakar 2019.
08 de gener 2019 - 12:30

La primera etapa del Dakar que ha tingut lloc entre Lima i Pisco, al Perú, ha tingut com a gran protagonista al pilot de Torreblanca, Joan Barreda, ja que l’ha guanyada i s’ha convertit en el primer líder d’este ral.li, considerat el més important del món.  

En un mà a mà amb el xilé Pablo Quintanilla, Barreda ha aconseguit superar-lo amb un avantatge d’1 minut i 34” en la línia d’arribada després de 331 quilòmetres, 84 dels quals han sigut cronometrats. Es tracta de la victòria parcial número 17 de Joan Barreda des que va debutar en el Dakar en 2011. 

D’aquesta forma presenta la seua candidatura al triomf final després que l’any passat haguera d’abandonar en participar amb dos ossos trencats. “Ara estic bé físicament, el cap està més centrat, arribe amb entrenament i això et dona sensació de control, d’anticipar-te al que ve”, va afirmar el de Torreblanca en acabar la prova, ja que la sort no l'ha acompanyat en les 8 participacions anteriors, una mala sort que l’ha convertit en l’etern aspirant al triomf final.  

Barreda no es confia

Barreda està content per guanyar però no confiat, ja que argumenta: “guanyar la primera etapa està bé però no serveix de res. Ahí s’acaba. Demà començarem de zero”, va advertir el pilot en finalitzar esta primera etapa, conscient que el desert té trampes i forats als llocs menys inesperats que poden tirar a terra tot allò aconseguit. 

Hui es disputa la segona etapa que serà entre Pisco i San Juan de Marcona, de 554 quilòmetres, dels quals 342 seran cronometrats. 

Set valencians al Dakar

A més de Joan Barreda, també hi participen 4 pilots de motos més de la Comunitat Valenciana: Julián Villarrubia, de Requena, que fa parella amb l’alacantí Pablo Toral; Dani Albero, primer diabètic que participa en la història del Dakar, i el farmacèutic de professió, Nacho Sanchis, que és d’Énguera.    

A més, en la categoria de cotxes també hi estan presents el pilot de Canals Emilio Ferrando i el seu copilot alacantí, Guillermo Gómez de las Heras. 

També et pot interessar

stats