Castelló, seu del Campionat d'Espanya de ciclisme en carretera

Més de 400 ciclistes es disputaran 10 títols en les categories sub-23, elit i professional, tant en homes com en dones.

Òscar Pelegrí i Òscar Cabedo durant un entrenament.
Òscar Pelegrí i Òscar Cabedo durant un entrenament.

Les comarques de Castelló seran la seu del Campionat d'Espanya de ciclisme en carretera des del 22 fins al 24 de juny. Més de 400 ciclistes, tant en homes com en dones, es  disputaran un total de 10 títols en les sis proves del campionat en les categories de sub-23, elit i professionals.

Les carreres passaran per un total de 20 pobles de les comarques de Castelló. La Vall d'Alba, Orpesa, Culla, Castelló i Benicàssim seran les localitats d'eixida i arribada al llarg dels tres dies de competició, en què la província es mostrarà com un escenari idoni per a la pràctica del ciclisme.

 Els ciclistes valencians

Entre el pilot que correrà el campionat destaca la participació d'equips com el Movistar, liderat per Valverde i Mikel Landa; l'Sky, amb Jonathan Castroviejo i David de la Cruz, o el Caja Rural- Seguros RGA, amb Yosu Zabala. Però més enllà d'aquests noms reconeguts, també competiran quatre ciclistes professionals valencians: Toni Molina (Caja Rural), Raúl Alarcón (Oporto), Òscar Pelegrí (Radio Popular Boavista) i Òscar Cabedo (BH-Burgos). 

En el cas de Pelegrí i Cabedo, la motivació és especial, ja que són de Betxí i Onda, a la Plana Baixa, i, per tant, competiran a casa per uns recorreguts que coneixen a la perfecció. De fet, Pelegrí afirma: "Tinc una motivació especial pel fet de córrer a casa, encara que això de vegades és un punt de pressió extra. Tot i això, vull aprofitar que estic en un bon moment de forma, ja que vinc de guanyar el Gran Premi d'Abimota, a Portugal. El meu objectiu és acabar entre els 10 primers". El betxinenc va guanyar el campionat d'Espanya sub-23 l'any 2016, a Alacant, mentre que el 2015 va quedar tercer. 

Òscar Cabedo és més contundent: "És la carrera de casa. Són les nostres carreteres, per les quals ens entrenem habitualment, i per tant no tenen secrets. Espere que això em puga afavorir per a acabar entre els 20 primers, ja que no estic al cent per cent, però el recorregut s'adapta a un escalador com jo".

Un recorregut exigent

Josep Cabedo, també d'Onda i germà d'Òscar, és el director de l'equip professional BH-Burgos.  Per a ell, les comarques de Castelló li permeten dissenyar un recorregut exigent i molt atractiu per als corredors professionals que ultimen la seua preparació amb vista el Tour de França.

El divendres 22 de juny de matí es correrà la contrarellotge en les categories sub-23 en homes i dones. De vesprada, serà el torn dels professionals amb un recorregut de 38 quilòmetres. La Vall d'Alba serà el punt d'eixida i arribada d'aquesta modalitat.

El dissabte 23 de juny es disputarà la primera prova en línia per a sub-23 i dones, amb un recorregut de 160  i 120 quilòmetres. La categoria femenina sub-23 i els professionals correran de vesprada. Orpesa serà el punt d'eixida mentre que la meta estarà a Culla. Els Ibarsos, la Torre d'en Besora i  Benassal són algunes de les poblacions per on discorrerà la competició.

El diumenge 24 de juny, es correrà l'etapa reina del campionat, de 215 quilòmetres de recorregut, entre Castelló i Benicàssim. La serra d'Espadà, amb la pujada a l'Alt de l'Alcúdia, i els tres passos del pilot pel Desert de les Palmes, dictaran sentència. Almassora, Borriana, Nules, la Vilavella, la Vall d'Uixó, Sogorb o Tales són algunes de les poblacions per on discorrerà aquesta etapa. Per a Josep Cabedo, "és un recorregut molt dur, en què previsiblement guanyarà un dels corredors que preparen el Tour. A més, per a l'aficionat té l'atractiu que pot veure un dels passos pel Desert i després baixar a Benicàssim per a no perdre's l'arribada a meta".

També et pot interessar

stats