Castelló de la Plana busca el rècord mundial femení de 10K en el dia de la seua marató

Yalemzerf Yehualaw va intentar batre'l a València, però la covid-19 li va impedir participar-hi

Castelló de la Plana busca el rècord mundial femení de 10K en el dia de la seua marató

Castelló acull aquest diumenge la marató, que estarà acompanyada d'una prova de deu quilòmetres, en la qual l'atleta etíop Yalemzerf Yehualaw tractarà d'aconseguir la millor marca mundial d'aquesta distància.

El temps està en poder de la seua compatriota Kalkidan Gezahegne, amb un registre de 29:38 minuts des de fa mig any a Bahrain. Yehualaw va voler batre'l al gener a València, però no ho va poder fer per tindre covid els dies de la carrera.

En la categoria masculina dels deu quilòmetres destaca la participació de l'espanyol Chema Martínez, que s'ha vist obligat a renunciar a la marató per una lesió, i els favorits són els germans kenyans Samwel Chebolei (27:28:77) i Ronald Kwemoi (27:33:94).

En la marató, sis dels atletes participants tenen una marca per davall de 2:10 hores. L'etíop Abdi Asefa Kebede és el que millor registre presenta (2:06:43) i al costat d'ell estarà Amos Kiplagat (Kenya), guanyador de la marató de Bilbao el 2019.

En categoria femenina estaran Caroline Kilel, que amb 40 anys ha guanyat a Frankfurt i Ljubljana, i que al desembre va ser quarta a Màlaga. També amb marques inferiors a 2:30 hores participen Bekelu Beji, Geletu, Betty Jepleting i Tecla Kirongo.

La inscripció suma un total de 3.000 participants entre les dues proves.

També et pot interessar

stats