Carlos Alcaraz tomba Tsitsipas i accedeix als huitens de final de l'Obert dels Estats Units

El tenista murcià, entrenat per l'ontinyentí Juan Carlos Ferrero, és l'únic representant espanyol en el torneig després de les derrotes de Roberto Bautista i Pablo Andújar

Carlos Alcaraz celebra el triomf davant Tsitsipas
Carlos Alcaraz celebra el triomf contra Tsitsipas / John G. Mablango (Efe)

El tenista murcià Carlos Alcaraz, de 18 anys, s'ha donat a conéixer al món. En la pista més gran del món, l'Arthur Ashe, el jugador entrenat per l'ontinyentí Juan Carlos Ferrero, ha fet història en convertir-se en el primer que arriba als huitens de final en el debut en l'Obert dels Estats Units. I per a aconseguir-ho s'ha imposat ni més ni menys que al número 3 del món, el grec Stefanos Tsitsipas, en cinc sets (6-3, 4-6, 7-6, 0-6 i 7-6) en un partit èpic que ha durat més de quatre hores.

El deixeble de Ferrero continua trencant barreres. Dilluns va aconseguir almenys una victòria en els quatre Grand Slams amb menor edat que Rafa Nadal, Novak Djokovic i Roger Federer. Ara també té l'honor d'haver guanyat un top-3 en un dels quatre tornejos més importants abans que els tres grans dominadors del tenis els últims 15 anys.

Alcaraz s'ha quedat com a únic representant espanyol en el quadre masculí del quart Grand Slam de l'any després de les derrotes de Roberto Bautista i Pablo Andújar. El tenista de Benlloc no ha pogut completar la remuntada contra el canadenc Felix Auger-Aliassime, cap de sèrie número 12, després de perdre els dos primers sets. Bautista ha forçat el cinqué i definitiu però ha acabat cedint per 6-3, 6-4, 4-6, 3-6 i 6-3. El jugador de Conca resident a València no ha tingut opció contra el segon favorit del torneig, el rus Daniïl Medvedev, que l'ha guanyat en tres sets (6-0, 6-4 i 6-3).

En el quadre femení encara queden dues representants espanyoles. Garbiñe Muguruza acompanyarà la tenista de la Vall d'Uixó Sara Sorribes en els huitens de final després de véncer la bielorussa Victoria Azarenka en tres sets (6-4, 3-6 i 6-2).

També et pot interessar

stats