Carlos Alcaraz guanya Cilic i ja està en quarts del US Open

Jugarà contra l'italià Jannik Sinner per un lloc en les semifinals

El tenista murcià, Carlos Alcaraz
El tenista murcià Carlos Alcaraz / JASON SZENES (EFE)

El murcià Carlos Alcaraz s'ha classificat per als quarts de final de l'Obert dels Estats Units després de sotmetre en un duel èpic el croat Marin Cilic per 6-4, 3-6, 6-4, 4-6 i 6-3.

Alcaraz, actualment en la quarta posició de l'ATP amb només 19 anys, va patir per imposar-se en un apassionant partit que va durar 3 hores i 54 minuts i que va acabar a les 02:23 hores de la matinada hora local.

Després d'igualar els quarts de final en l'Obert dels Estats Units que va aconseguir el 2021, un punt clau en el seu sorprenent ascens a l'elit del tenis mundial, Alcaraz s'enfrontarà per la classificació a les semifinals a l'italià Jannik Sinner, número 13 del món i que va véncer al bielorús Ilya Ivashka en cinc sets.

El murcià té encara més prop la possibilitat d'accedir al número 1 mundial després de la derrota de Rafael Nadal aquest dilluns contra el nord-americà Tiafoe en quatre sets per 6-4, 4-6, 6-4 i 6-3.

Per a aconseguir-ho hauria de guanyar la final si la jugara contra Casper Ruud (seté del món) o quedar subcampió sempre que el noruec no s'emportara el títol. Alcaraz seria en eixe cas el més jove en la història en situar-se al capdavant de la classificació.

També et pot interessar

stats