Carlos Alcaraz destrona el rei a Wimbledon

El tenista murcià ha conquistat el seu segon Grand Slam en superar en la final el campió de les quatre últimes edicions, Novak Djokovic, en cinc sets

Alcaraz, amb el trofeu de campió
Alcaraz, amb el trofeu de campió / Toby Melville / Reuters

Carlos Alcaraz comença a reescriure la història del tenis. El murcià és el nou rei de Wimbledon, després de destronar el campió de les últimes quatre edicions i el jugador masculí amb més Grand Slams de la història, Novak Djokovic. El deixeble de Juan Carlos Ferrero ha derrotat el serbi en cinc sets (1-6, 7-6, 6-1, 3-6 i 6-4), en una final que ha durat vora cinc hores.

El partit no ha començat gens bé, ja que Djokovic s'ha adjudicat els cinc primers jocs i ha guanyat el primer set per la via ràpida (1-6). En el segon, Alcaraz ha aconseguit el primer break, però el serbi ha respost i s'ha hagut d'acudir al tie-break. El murcià ha salvat una pilota de set i ha igualat el duel amb una gran resposta a un servei de Djokovic (8-6).

Començava llavors un nou partit a tres sets i amb un Alcaraz llançat que no li ha donat opcions al serbi i li ha tornat el parcial del primer (6-1). Però quan semblava que el deixeble de Ferrero ja tenia el triomf encarrilat, Djokovic ha reviscolat per a tornar a igualar la final (3-6). En el cinqué i definitiu set, un trencament de servei li ha servit a Alcaraz per a regnar en l'herba de Londres (6-4). Els rècords de Margaret Court (24 Grand Slams) i el de Federer (huit títols a Wimbledon) continuen vigents, però Djokovic continuarà intentant batre'ls.

Alcaraz es converteix així en el cinqué tenista espanyol que guanya el torneig de Wimbledon, després de Manolo Santana, Conchita Martínez, Rafa Nadal i Garbiñe Muguruza. El triomf, el segon en un Grand Slam després del que va aconseguir en l'Obert del Estats Units el 2022, li permet, a més, mantindre el número 1 del món.

El murcià agafa el relleu en el món del tenis després de dues dècades dominades per Roger Federer, Rafa Nadal, Novak Djokovic i Andy Murray. De fet, ningú que no fora cap d'ells havia guanyat a Londres en els últims vint anys. Qui sap si el seu regnat serà, fins i tot, superior.

També et pot interessar

stats