Carlos Alcaraz es corona a París

El deixeble de Juan Carlos Ferrero ha conquistat Roland Garros, el seu tercer Grand Slam, després de derrotar Alexander Zverev en cinc sets

Carlos Alcaraz, amb el trofeu de campió
Carlos Alcaraz, amb el trofeu de campió / Efe

Carlos Alcaraz ha conquistat Roland Garros, el tercer Grand Slam de la seua carrera, després de derrotar Alexander Zverev en la final de París. El deixeble de Juan Carlos Ferrero s'ha imposat a l'alemany en cinc sets (3-6, 6-2, 7-5, 1-6 i 2-6), després de remuntar un marcador advers de dos sets a un, en un partit que ha durat quatre hores i dènou minuts.

El jugador murcià ha començat molt bé i s'ha endut el primer set amb certa comoditat (6-3). Però Zverev ha reaccionat en el segon i ha aconseguit igualar la final amb un parcial de 6-2. En el tercer, Alcaraz ha tornat a portar la iniciativa i ha arribat a anar guanyant per 5-2, però l'alemany no s'ha donat per vençut i ha aconseguit capgirar el parcial amb cinc jocs consecutius.

No hi havia marge d'errada per al murcià. Com en les semifinals contra Jannik Sinner, estava obligat a guanyar els dos sets que quedaven per a aconseguir la victòria. I la reacció no ha pogut ser millor, perquè el deixeble de Ferrero ha guanyat els quatre jocs següents, i s'ha imposat en el quart set per 1-6. 

L'inici en el cinqué i definitiu set també ha sigut el somiat per a Alcaraz, que li ha trencat el servei a Zverev. El murcià ha hagut de suar de valent per a mantindre el seu servei en els dos jocs següents, en què ha hagut de salvar diverses pilotes de break. L'alemany ha acabat per desesperar-se i Alcaraz ha culminat la remuntada i s'ha proclamat campió de Roland Garros.

El murcià s'ha convertit, amb 21 anys, en el tenista més jove a guanyar tres Grand Slam en tres superfícies diferents: US Open 2022 (pista ràpida), Wimbledon 2023 (herba) i Roland Garros 2024 (terra batuda). Alcaraz és el desé espanyol que guanya Roland Garros, després de Manolo Santana, Andrés Gimeno, Arantxa Sánchez Vicario, Sergi Bruguera, Carlos Moyà, Albert Costa, Juan Carlos Ferrero i Rafa Nadal.

També et pot interessar

stats