Carla García, del Platges de Castelló, guanya el bronze als Jocs Olímpics de la Joventut

L'atleta, tercera en 400 metres tanques, és la primera representant valenciana en aconseguir medalla.

Carla García, del Platges de Castelló, bronze en els Jocs Olímpics de la Joventut
Carla García, del Platges de Castelló, bronze en els Jocs Olímpics de la Joventut / Platges de Castelló

Carla García Sánchez, atleta del Platges de Castelló, ha aconseguit el bronze en 400 metres tanques, en els III Jocs Olímpics de la Joventut, celebrats a Argentina. La jove, que acaba de complir 17 anys (va celebrar el seu aniversari el passat 9 d'octubre) es confirma com una de les promeses de l'esport valencià que, a més, s'ha quedat a només huit centèsimes de la plata.

La medalla la va aconseguir de la suma de dos carreres de 400 metres on Carla va fer una marca de 1' 00" 84 centèsimes en la primera mànega (quedant en la tercera posició) i 59" i 92 centèsimes en la segona (en la quinta posició). Amb un total de 2' 00" i 76 centèsimes, acabà a molt poc de la segona classificada, l'argelina Lobuna Benhadja, i per damunt de la següent en la classificació, la canadenca Julia Loovsin que va quedar també a una distància de huit centèsimes de Carla (però en esta ocasió, per darrere d'ella, per la qual cosa es va haver de conformar amb el diploma olímpic).

L'atleta del Platges culmina amb aquesta medalla una extraordinària temporada on ha estat campiona d'Espanya sub-18 (també en 400 metres tanques a l'aire lliure) i quarta a l'europeu de Gyor d'Hongria (on va aconseguir la fins ara, millor marca, amb 592 amb 62 centèsimes) que li va donar el pas als Jocs Olímpics.

Cal remarcar l'actuació d'altres dos atletes del Platges de Castelló amb diplomes olímpics: d'una banda, la velocista Andrea Jiménez, (octava posició en 400 metres) i la jove d'Almassora, Aitana Safont (amb una novena posició en llançament de martell).

Amb aquesta, Espanya ha aconseguit fins ara un total de huit medalles. Un or en handbol platja masculí, tres plates (Elia Canales en tir a l'arc; María Vicente en triple salt i Nina Font en Kiteboard) i altres tres bronzes (Javier Peña en judo de menys de 66 kg; Manuel Martos en 200 metres esquena de natació i Yoel Becerra en canoa obstacles slalom de piragüisme).

També et pot interessar

stats