Campionat del Món de Mitja Marató de València amb el vent de protagonista

El pitjor enemic del corredor estarà present tota la carrera i bufarà del nord-oest.

València, ciutat del corredor
València, ciutat del corredor / IAAF

La Comunitat Valenciana estarà en avís groc i taronja per vent fort. Dissabte tots estarem pendents de la borrasca Hugo, que arribarà des del Cantàbric i es desplaçarà cap a les Balears.

Aquesta borrasca farà que la nit i matinada de divendres a dissabte passe un front nuvolós actiu, que deixarà precipitacions i farà augmentar la força del vent. 

El vent serà el gran protagonista meteorològic de dissabte, i bufarà de fort a molt fort del nord-oest, amb ratxes que podran superar els 100 km/h a les zones de l'interior i més elevades. 

A València plourà la matinada de divendres a dissabte, encara que a l'hora d'inici de la carrera, la probabilitat de precipitacions a València és baixa, i gran part de l'aigua que haurà caigut s'haurà eixugat, i per tant no esperem que estiga banyat l'asfalt en general a l'hora de la carrera

Com afectarà el vent la carrera

A la ciutat de València el vent bufarà de moderat a fort del nord-oest al llarg de tot el dia, amb ratxes que podran superar els 50 quilòmetres per hora. Com sempre en aquests casos, les ratxes màximes seran diferents segons els carrers i la seua orientació més oberta o no cap a l'oest. Però és clar que serà un gran problema al llarg de tota la carrera. I el vent és dels pitjors, si no el pitjor, enemic del corredor.

En els primers 3 quilòmetres el vent entrarà pel costat esquerre dels corredors i aniran més o menys protegits. Entre els quilòmetres 3 i 4 el vent bufarà en contra dels corredors. 

Entre els quilòmetres 4 i 5 tindrem tram amb vent a favor i una zona en què aniran protegits del vent lateral, que entrarà per la seua esquerra.

Entre el 5 i el 6 que, a més a més, és una zona més oberta, el vent entrarà just frontal i podrà ser un gran obstacle. Atenció a aquesta zona.

Entre el 6 i el 8 entrarà per la dreta dels corredors i pot espentar lleugerament a favor.

Entre el 9 i el 12,5 serà una de les zones més problemàtiques, perquè serà una zona oberta a l'oest i la carrera anirà en direcció contrària al vent, que bufarà en contra dels corredors. Per tant, molta atenció a aquest tram de la carrera.

A partir del quilòmetre 13 la prova entrarà en una zona més protegida del vent, i entre el 15 i el 16 bufarà a favor.

De nou, entre el 16 i el 19 la carrera anirà dins de carrers més tancats, però atents a la zona del carrer de la Pau, entre el 16,5 i el 17 on també bufarà fort i en contra dels corredors.

A partir del quilòmetre 19 el vent bufarà a favor dels corredors, i els espentarà cap a la meta. Aprofiteu aquest tram i disfruteu del final.

La temperatura a l'hora de l'inici de la carrera oscil·larà al voltant dels 17 graus, tot i que la temperatura de sensació a causa del vent serà inferior als 15.

Bona carrera!

També et pot interessar

stats