El caiac polo valencià es prepara per al torneig decisiu de la Lliga

Cinc equips de Borriana, Castelló i Alaquàs es disputen el podi a Pontevedra

VÍDEO | El caiac polo valencià es prepara per al torneig decisiu de la Lliga

Els esports nàutics tenen un gran potencial a la Comunitat Valenciana: les bones condicions del clima i un mar Mediterrani que es converteix en el camp d’entrenament perfecte, donen lloc al fet que a les nostres costes es desenvolupen cada vegada més i més variades disciplines.

Entre elles trobem el caiac polo, una modalitat de piragüisme que es barreja amb moviments del bàsquet i el waterpolo i des de fa alguns anys s’ha consolidat amb força al nostre territori.

Com explica el president de la Federació Valenciana de Piragüisme, Toño Cinto, “podem considerar que el nostre caiac polo es troba al màxim nivell. Som un referent a l'àmbit nacional”.

I és per això que de cara al quart i últim torneig de la lliga, que se celebrarà a Verducido, Pontevedra, el 8 i 9 de juny, les expectatives de podi són molt altes per als cinc equips valencians: en les categories absolutes de Primera Divisió es mesuren amb la resta d'equips espanyols el RCN Castelló masculí, l'Atletic Borriana masculí i l'Alaquàs, tant l'equip masculí com el femení.

D'altra banda, en Tercera Divisió, la representació recau en un únic equip, el mixt de l'Atleti Borriana.

L'últim dels quatre tornejos en què es disputa la Lliga nacional és el més llunyà de casa -l'anterior es va celebrar a la marina Borriana Nova, de Borriana- i els equips l'afronten amb ganes de victòria després d'un hivern d'entrenaments a l'aigua.

El RCN Castelló necessita aconseguir una disputada plata contra el madrileny Ciencias KP, per a assegurar-se la plaça a l'europeu. Plaça que, per una altra banda, les xiques de l'Alaquàs ja tenen matemàticament quasi assolida, com explica una de les jugadores de referència, Marta Fernández.

En l'altra cara de la moneda, l'Altlètic Borriana, equip jove amb una gran projecció, que ha de batre's amb el Rodeira Gallec, tres punts per darrere, per a aconseguir la seua permanència en Primera, de la que grans jugadors com Edu Pérez, n'estan convençuts.

Si els partits segueixen la tònica dels tres encontres anteriors, l'Alaquàs es mantindrà al mig de la taula, posició estable que ha mantingut en 2019.

Per la seua part, el Picassent caiac polo ja s'ha proclamat campió de la Segona Divisió nacional mixta, de manera que l'any que ve podrem tornar-lo a veure competir en Primera.

També et pot interessar

stats