Bellido, Diame, Cáceres i Ureña triomfen a Ourense

La delegació valenciana ha aconseguit huit medalles, quatre de les quals d'or, en el Campionat d'Espanya d'atletisme

Bellido, Diame, Ureña i Cáceres

José Emilio Bellido, Fátima Diame, Eusebio Cáceres i Jorge Ureña han sumat quatre títols per a l'atletisme de la Comunitat Valenciana a Ourense, seu del Campionat d'Espanya en pista coberta. A banda d'aquestes quatre medalles d'or, la delegació valenciana n'ha aconseguit quatre més: tres de plata i una de bronze.

L'onilenc Cáceres ha aconseguit aquest dissabte el seu seté títol de campió d'Espanya de longitud en pista coberta amb un salt de 7,97 metres, insuficient per a garantir la seua presència en els Mundials de Belgrad. Onze anys després del seu primer títol en pista coberta, Cáceres, un dels grans de l'atletisme espanyol (quart en els Mundials de Moscou 2013 i en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020), ha obtingut el seté després d'una disputada competició amb Héctor Santos, subcampió amb 7,87.

Fátima Diame ha alçat el seu quart títol de longitud, el tercer consecutiu, amb un salt de 6,47 metres en el seu segon intent, l'únic vàlid. La també valenciana Evelyn Yankey ha sigut tercera gràcies a un primer salt de 6,20 m, millor marca personal i cinquena millor espanyola sub 20 de tots els temps.

El tercer or de la jornada ha arribat gràcies a caparrudesa de Jorge Ureña, que ha patit molts dolors durant tot l'heptatló, però ha demostrat que ell no es rendeix mai i ha acabat coronant-se campió (5.955 punts). Darrere d'Ureña, Jorge Dávila, que arribava amb la millor marca espanyola de l'any, s'ha emportat una medalla de plata sis dies després de proclamar-se campió sub 23.

La quarta medalla d'or ha sigut una de les més especials, en la disciplina de triple salt. José Emilio Bellido ha guanyat als 34 anys el primer títol de la seua carrera després d'aconseguir 15 medalles al llarg de dotze anys entre campionats en pista coberta (9) i a l'aire lliure (6). L'atleta de Benicàssim, amb una marca de 16,15 metres, s'ha convertit, a més, en el campió més veterà de la història en el concurs del triple salt.

L'atleta de Bellreguard, Quique Llopis, ha acabat segon en la prova de 60 metres tanques amb una marca de 7,61 s i s'ha penjat la medalla de plata.

Kim López bat el seu rècord mundial paralímpic de pes

L'atleta valencià amb discapacitat visual, Kim López, ha batut el seu propi rècord mundial paralímpic de pes amb un llançament de 17,42 metres durant la final dels campionats d'Espanya en pista coberta d'Ourense, on ha acabat en quart lloc.

Maribel Pérez bat el rècord d'Espanya en els 60 metres

La sevillana Maribel Pérez, del València Club Atletisme, ha tornat a batre el rècord d'Espanya de 60 metres, deixant-lo en 7.16, després de proclamar-se campiona d'Espanya a Ourense. L'atleta ja havia corregut les semifinals en 7.17, tres centèsimes menys que els 7.20 que va aconseguir el 13 de desembre en el Campionat d'Espanya de clubs.

María Vicente, nou rècord nacional de pentatló

La barcelonina María Vicente, campiona d'Espanya de pentatló (la combinada femenina en pista coberta) els tres últims anys, va guanyar divendres el primer títol en joc dels 58 Campionats d'Espanya d'Atletisme. Vicente va deixar un nou rècord d'Espanya amb 4.582 punts, que la situa tercera en el rànquing mundial de l'any.

El 31 de gener passat María Vicente es va quedar a Aubière (França), amb 4.495 punts, a sis del seu rècord d'Espanya (4.501 aconseguit en el campionat d'Espanya de Madrid 2021).

A Ourense ha atacat amb decisió la plusmarca des de la primera prova, els 60 metres tanques. També va superar el seu parcial en la segona prova, el salt d'alçada, i tot i punxar en el llançament de pes, la catalana ha redreçat el rumb en el salt de longitud.

En l'última prova, la carrera de 800 m, també ha fet la seua millor marca per a assegurar-se el record. La victòria en l'última prova ha sigut per a Claudia Conte (2.15.31 en el 800), de Benicàssim, que s'ha emportat el segon lloc en la general amb 4.374 punts.