Bronze per als dos clubs d'atletisme valencians en la Copa d'Europa

El Platges de Castelló ha aconseguit el seté pòdium consecutiu mentre que el València Esports suma ja 18 medalles.

El València Esports de xiques celebra la medalla
El València Esports de xiques celebra la medalla / València Esports

El Platges de Castelló i el València Esports han quedat tercers en la Copa Europa de Clubs d'atletisme, que s'ha celebrat aquest cap de setmana en l'Alexander Stadium, de Birmingham, a Anglaterra. Finalment, els xics del Platges que volien aconseguir la primera plaça, han sigut superats pel club turc Enka, que ha obtingut 155,5 punts, davant dels 139,5 de l'equip valencià. D'altra banda, les xiques del València Esports han estat superades per l'Sporting Clube de Portugal, que ha aconseguit 166 punts, només sis punts per damunt d'elles.

Per al Platges Castelló, aquest és el sèptim any consecutiu que aconsegueix medalla en els seus nou anys de participació. El València Esports, hereu del València Terra i Mar, suma un pòdium per 18a ocasió, amb dos medalles d'or, al 2014 i al 2015, en el seu palmarés.

Entre les xiques del València Esports, Marta Pérez Miguel ha aconseguit la primera posició en 1.500 i una segona en 3.000 m. Destaca també el primer lloc en el relleu 4x100 d'Isabel Pérez, Carmen Marco, Fátima Diame i Elena Moreno.

En la part masculina, destaquen les actuacions en primera posició de Thierry Ndikumwenayo, en la prova de 5.000 m, Antoine Gakeme, en 800 m, i Samuel García en 400 m. En segones posicions: Lois Maikel Martínez en llançament de disc, Mark Ujak en 400 m tanques, i Javier Cienfuegos en llançament de martell. I en terceres posicions: Pablo Torrijos en triple i Pau Tonnes en perxa.

La Copa d'Europa de Clubs és la màxima competició d'atletisme que va tindre la primera cita al maig de 1975, en la part masculina; les dones s'hi van incorporar el 1981. Es tracta de 20 proves d'atletisme amb què va sumant punts cadascun dels 8 millors clubs europeus, que, a més, han estat campions de lliga en els seus respectius països. Tot i això, en aquesta 43a edició, hi havia 10 equips masculins i femenins, ja que el passat any hi va haver equips que es van negar a competir, perquè l'esdeveniment se celebrava prop de la zona de conflicte armat de Síria, i no es van desqualificar els dos últims conjunts de la classificació.

També et pot interessar

stats