Bernal aprofita la desfeta d'Evenepoel

El belga, un dels favorits, es deixa més de dos minuts sobre el colombià

El belga Evenepoel es deixa més de dos minuts en l'onzena etapa
El belga Evenepoel es deixa més de dos minuts en l'onzena etapa
Daniel Hermosilla
19 de maig 2021 - 17:58

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step), un dels grans favorits a la victòria final en el Giro d'Itàlia, ha sigut el gran damnificat de la 11a etapa, entre Perugia i Montalcino, de 162 quilòmetres, amb aires de clàssica i quatre trams de ferm de terra, grava i asfalt irregular, que han sigut decisius. 

El corredor belga s'ha tallat en el primer sector, però ha pogut enllaçar. No obstant això, finalment no ha aguantat el ritme d'un final duríssim d'etapa, on s'han vist les diferències en l'equip entre els seus grans líders, el mateix Evenepoel i Joao Almeida. Així i tot, Almeida ha hagut de parar per ajudar el seu company, que ha acabat arribant a 2:08 del corredor colombià Egan Bernal.

Bernal es consolida de rosa

L'etapa ha estat marcada per una escapada d'onze corredors, entre els quals es trobaven el guanyador, el suís Mauro Schmid (Team Qhubeka Assos). Egan Bernal (Ineos) ha atacat en els últims quilòmetres de la meta, on ha tret més avantatge als perseguidors (Vlassov, Simon Yates i Hugh Carthy, entre d'altres), fet que el consolida com a mallot rosa, i que li fa augmentar l'avantatge sobre el segon classificat, que passa a ser Aleksandr Vlassov, de l'equip Astana, a 45 segons.

També et pot interessar

stats