Bernabé Zapata, top 50 de l'ATP

Djokovic supera Graf en sumar la seua 378a setmana com a número u

El valencià Bernabé Zapata ha registrat el major ascens dins del top-100
El valencià Bernabé Zapata ha registrat el major ascens dins del top 100 / ATP

La classificació ATP publicada aquest dilluns és la qual el valencià Bernabé Zapata Miralles ha registrat l'ascens més important del top 100 per a col·locar-se el número 42 del món.

Ho ha fet en una setmana en què serbi Novak Djokovic apareix com a jugador número u del món, rècord absolut en els circuits professionals, en superar les 377 de l'alemanya Steffi Graf, amb qui va empatar fa set dies.

Djokovic, que aquesta setmana tornarà a Dubai a la competició per primera vegada després de guanyar l'Obert d'Austràlia, reina amb 6.980 punts, pels 6.780 de l'espanyol Carlos Alcaraz, que va perdre ahir la final de Rio de Janeiro amb problemes físics.

El murcià hauria empatat a punts amb Djokovic d'haver guanyat en el torneig brasiler, però va perdre davant del britànic Cameron Norrie, a qui havia guanyat una setmana abans en la final de Buenos Aires.

El grec Stefanos Tsitsipas i el noruec Casper Ruud mantenen els llocs tercer i quart, però el rànquing es reajusta en els llocs següents amb la pujada de l'estatunidenc Taylor Fritz del seté al cinqué, la baixada del rus Andrey Rublev del cinqué al sisé, la millora del també rus Daniïl Medvédev del huité al seté i la caiguda de l'espanyol Rafael Nadal, lesionat des de l'Obert d'Austràlia, del sisé al huité.

El canadenc Félix Auger-Aliassime i el danés Holger Rune conserven els escalons nové i desé. La resta d'espanyols entre els cent millors són Pablo Carreño, lloc 17; Roberto Bautista, 27; Alejandro Davidovich, 29; Bernabé Zapata, que millora 21 posicions, fins a la 42, després de ser semifinalista en Rio; Albert Ramos, 50; Jaume Munar, 66, i Roberto Carballés, 74.

També et pot interessar

stats