El Benidorm s'estrena a Europa amb victòria contra el Fivers austríac

L'equip viatjarà a Viena amb una renda de tres gols per a seguir a Europa (34-31)

El Benidorm s'estrena a Europa amb victòria contra el Fivers austríac
El Benidorm s'estrena a Europa amb victòria contra el Fivers austríac

L'històric debut europeu de l'Handbol Benidorm ha acabat de la millor manera possible. Victòria (34-31) i bones sensacions al Pavelló Illa de Benidorm. La renda final de tres gols sembla curta, almenys per als mèrits de l'equip dirigit per Fernando Latorre, que ha anat tot el partit per davant en el marcador, amb diferències de cinc gols. Però és el que té la competició europea, que mai no es pot donar per guanyat el partit ni vençut el rival. Més encara si el Fivers 5 de Viena es mostra com ho ha fet en aquesta ciutat de la Marina Baixa: rocallós i amb una gran varietat de recursos ofensius. Un equip que s’ho juga tot a l’atac, on el lateral Lukas Hutecek ha sigut clau. Ha fet nou gols, màxim golejador del partit i sense errar cap llançament. També menció especial als dos porters benidormers: Leo Vial Terceriol, en la primera part, i Robert Rodríguez en la segona. Extraordinaris.

El partit ha sigut igualat, però l'Handbol Benidorm sempre s'ha mostrat superior. L'anotació anava passant per diversos jugadors, James Parker, Angel Rivero i, sobretot, els extrems Josep Folqués i Mario López, màxim golejador local (huit gols) i una amenaça constant. La qualitat, visió, velocitat i efectivitat ha sigut, com s'esperava, notable. Però a l'equip benidormer li ha faltat la pausa en moments decisius del partit, quan la diferència ha sigut de 5 gols en moments del segon acte. Pèrdues no forçades, precipitació i alguna mala decisió en atac han impedit la marxa definitiva en el marcador. Les dues parts han sigut igualades: 17-15 en la primera i 17-16 en la segona. El Benidorm haurà d'ajustar el treball defensiu a Viena. El Fivers va fer 38 gols al Benfica en l'anterior eliminatòria per a eliminar-lo.

Final d'infart

La victòria no ha perillat, però la renda, la màxima possible, sí. En l'últim minut Jorge Luis Pabán ha tingut l'últim atac dels locals per a posar el marcador en més quatre. L'acció d'atac l'ha acabada el jugador cubà, però una certa precipitació en el llançament ha permés a Fivers tindre l'opció de posar-se a dos gols. Ha passat de guanyar de quatre a quedar-se la meitat de la renda. Afortunadament, l'actuació de Robert ha impedit que Fivers marcara en l'última jugada, i el marcador ha quedat amb el 34-31.

La tornada, pel Web d'À Punt

El partit de tornada es jugarà el dimarts 29 de setembre a Viena. Recorden que el podran seguir també pel web d'À Punt en directe a partir de les 18:45 hores.

També et pot interessar

stats