El Benidorm s'endú el derbi valencià de la Lliga Asobal (36-26)

Els de Fernando Latorre se situen huitens en la classificació, a només tres punts del tercer.

Roberto Rodríguez tracta d'aturar un llançament de Guillermo Corzo
Roberto Rodríguez tracta d'aturar un llançament de Guillermo Corzo / Twitter: @bmbenidorm

El Benidorm s'ha endut el derbi valencià de la màxima categoria de l'handbol estatal, després de guanyar el Port de Sagunt amb solvència (36-26). L'equip de Fernando Latorre, que sempre ha anat per davant en el marcador, s'ha mostrat superior gràcies, en bona part, a les actuacions de Roberto Rodríguez a la porteria i de Mario López, autor de nou gols.

El Benidorm ha eixit molt més connectat al palau d'esports L'Illa i ha aconseguit un 4-0 d'entrada contra un Port de Sagunt negat cara a porta. De fet, el primer gol de l'equip visitant s'ha fet esperar fins al minut 5. Poc a poc els de la Marina Baixa han anat ampliant el marcador fins a una màxima renda de nou gols (14-5) en l'equador de la primera part, que ha obligat Vicent Nogués a aturar el joc. El temps mort no ha tingut l'efecte desitjat per als del Camp de Morvedre, ja que la distància continuava sent la mateixa deu minuts després (19-10). Però un parcial de 0-4 en els últims quatre minuts ha permés al Port de Sagunt anar-se'n als vestidors a només cinc gols dels locals (19-14) i amb l'esperança de poder donar-li la volta a la situació.

En la represa, el Port de Sagunt ha estirat la bona dinàmica dels minuts finals del primer temps i, gràcies a l'encert ofensiu, ha retallat distàncies fins a situar-se a només tres gols (20-17), després de completar un parcial d'1-7. Fins i tot ha tingut l'opció de reduir la distància a només dos aprofitant la inferioritat del Benidorm per una exclusió, però el llançament precipitat de Pomeranz no ha trobat porteria. Aquesta acció ha afectat l'equip de Nogués, que ha encaixat un parcial de 3-0 (25-19) i ha vist com s'esvaïa la possibilitat de traure un resultat positiu. Els del Camp de Morvedre s'han topat una i una altra vegada amb un incommensurable Roberto Rodríguez, amb 16 parades, i la distància no ha parat de créixer fins al 36-26 final. Mario López, amb nou dianes, ha sigut el jugador més destacat dels benidormers, mentre que Alexandro Pozzer, amb cinc, ha sigut el més encertat del Port de Sagunt cara a porta.

Amb aquesta victòria, el Benidorm mira cap amunt en la classificació, ja que ara mateix és huité, amb 24 punts, però se situa a només tres del tercer, el Granollers. El Port de Sagunt es manté antepenúltim, amb 9 punts, i ja pensa en la final de la pròxima setmana a l'Ovni. Davant del penúltim classificat, el Dicsa Modular Cisne, només val la victòria per a tractar d'assolir l'objectiu de la permanència.