El Benidorm i el Port de Sagunt superen amb nota els compromisos lliguers

L'equip de Latorre ha guanyat l'Ademar (34-29) i els de Nogués han sumat un punt a Valladolid (34-34).

Robert Rodríquez tracta d'aturar el llançament d'un rival
Robert Rodríquez tracta d'aturar el llançament d'un rival / Edwin Van't Hek (Asobal)

La jornada 19 de la Lliga Asobal ha sigut positiva per als interessos dels equips valencians, que han aconseguit sumar contra rivals complicats. L'Handbol Benidorm ha guanyat l'Ademar de Lleó (34-29) i el Port de Sagunt ha sumat un punt contra l'Atlètic Valladolid (34-34) en un partit que tenia guanyat i que fins i tot ha pogut acabar perdent.

Victòria de prestigi del Benidorm

L'Handbol Benidorm ha aconseguit una victòria de prestigi contra l'Ademar de Lleó, quart classificat de la Lliga Asobal. Tot i les baixes, l'equip entrenat per Fernando Latorre s'ha mostrat superior al rival i s'ha acabat imposant per 34-29.

Els lleonesos han començat millor el partit i han dut la iniciativa en els primers minuts de joc (4-5, minut 10). Un parcial de 5-1 favorable als locals ha capgirat el marcador (9-6) i l'Ademar ja ha hagut d'anar a contracorrent tot el partit. La diferència ja no ha baixat dels dos gols i gràcies a l'efectivitat cara a porta dels benidormers s'ha arribat al descans amb un 17-14.

En la represa, els locals han mantingut el guió i no han donat opció a la remuntada als lleonesos. Guiats pel cubà Rivero i el xilè Feutchmann, han sabut administrar l'avantatge, que fins i tot ha arribat a ser de sis gols. La reacció de l'Ademar ha apretat el marcador a falta de cinc minuts (29-27), però l'efectivitat cara a porta del Benidorm ha sentenciat el duel. Amb aquesta victòria, l'equip de Fernando Latorre assoleix de manera virtual l'objectiu de la permanència.

Punt agredolç del Port de Sagunt

El Fertiberia Port de Sagunt tornava a la competició vora dos mesos després d'empatar a l'Ovni contra el Guadalajara en la sempre complicada pista de l'Atlètic Valladolid, que només ha perdut dos partits com a local aquesta temporada. Tot i això, l'equip de Vicent Nogués ha aconseguit sumar un empat (34-34).

Una acció del partit entre el Valladolid i el Port de Sagunt / Twitter: @atlvalladolid

Els del Camp de Morvedre han eixit sense contemplacions, decidits a guanyar per a allunyar-se dels últims llocs de la classificació. La tònica de la primera part ha sigut la igualtat, amb mínims avantatges per als dos equips. De fet, els primers 30 minuts de joc han conclòs amb un 17-18 favorable als visitants.

En la represa, el Port de Sagunt ha portat el ritme del partit i ha aconseguit les primeres rendes importants(25-28). Però quan semblava que tenia la victòria a tocar (29-33), el Valladolid li ha donat la volta al marcador (34-33) i fins i tot ha pogut ampliar l'avantatge en un final de bogeria. Però Pau Guitart ha mantingut vius els de Nogués amb les seues aturades i ha permés que finalment el seu equip haja pogut sumar un punt que en circumstàncies normals seria bo, però que es queda curt pel desenvolupament del partit. Miravalle i Pozzer, amb set gols cada un, i Guitart a la porteria han sigut els jugadors més destacats dels del Port.