El Benidorm confia que l'EHF ajorne el partit contra el Fivers

La Federació Europea d'Handbol ha de decidir què fer amb el partit que havia de jugar a Àustria.

Imatge del partit de l'Handbol Benidorm contra el Fivers de Viena el passat 22 de setembre
Imatge del partit de l'Handbol Benidorm contra el Fivers de Viena el passat 22 de setembre / Twitter: @bmbenidorm

La continuïtat de l'Handbol Benidorm en la Lliga Europea EHF penja d'un fil després dels 6 falsos positius detectats en els últims dies en l'equip. El divendres ja es va suspendre el partit de lliga regular que havia de disputar enfront de l'Osca a terres aragoneses, però la guinda va arribar, aquest diumenge quan la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va comunicar que impedia l'equip viatjar a Viena, on aquest dimarts havia de disputar la tornada de la fase prèvia de la competició europea.

Per eixe motiu, ara, la Federació Europea d'Handbol (EHF) ha de decidir què fer amb el partit. Les dues opcions són ajornar-lo i que es jugue en una altra data, fet que podria obligar a modificar la resta del calendari futur de la competició o, d'altra banda, i d'acord amb el reglament, se suspendria l'equip alacantí i es donaria per guanyador de l'eliminatòria l'equip austríac. Aquesta segona situació podria considerar-se d'injusta, perquè els falsos positius són errors del sistema de realització de les proves i no de l'equip ni dels jugadors.

No obstant això, des de Conselleria, es reafirmen en la seua decisió de no deixar viatjar l'equip perquè, tenint en compte l'estricte protocol del Ministeri de Sanitat, els membres de la plantilla, pels seus contactes estrets, "han d'estar deu dies en aïllament com qualsevol altra persona", tinguen o no símptomes.

Des del club austríac, el Fivers de Viena, el seu gerent, Thomas Menzl, ha assegurat que espera que la EHF prenga una decisió el més ràpid possible. I matissa que òbviament que volen classificar-se però que volen fer-ho "de manera esportiva".

Ara és el torn de la comissió de la EHF que, en cas d'acabar suspenent el partit, donaria com a guanyador l'equip austríac per 12 a 0, fet que el classificaria a la fase de grups de la Lliga Europea EHF. En el partit d'anada, el conjunt dirigit per Fernando Latorre, va derrotar els austríacs per 34-31 al pavelló L'Illa de Benidorm.

També et pot interessar

stats