Bautista, amb molèsties abdominals, eliminat en l'Obert d'Austràlia

Pablo Andújar passa a segona ronda en guanyar el francés Quentis Halys en tres sets.

Roberto Bautista en l'ATP Cup
Roberto Bautista en l'ATP Cup / Reuters

Roberto Bautista (número 12 del rànquing ATP) s'ha acomiadat de Melbourne Park amb sabor amarg després que unes molèsties abdominals no li hagen permés jugar al màxim de les seues possibilitats en la derrota en quatre sets contra el moldau Radu Albot, mentre que Pablo Andújar ha signat la primera victòria dels espanyols en imposar-se al francés Quentis Halys per 6-4, 7-5 i 7-5.

L'excés de partits exigents de la Copa ATP contra Alex De Miñaur, Stefanos Tsitsipas i Matteo Berrettini en la setmana prèvia a l'Obert d'Austràlia ha passat factura a Bautista, que baixà considerablement la intensitat després d'apuntar-se el primer parcial per un apurat 7-6 (1), a conseqüència d'aquestes molèsties.

Albot ha aprofitat l'ocasió i ha forçat jocs llargs contra un erràtic Bautista, que ha acumulat 60 errades no forçades durant tot el partit i que ha cedit el segon set en tan sols 19 minuts.

El de Benlloc ha lluitat fins al final del partit, malgrat els seus problemes físics, i s'ha acomiadat del torneig per tercera vegada en primera ronda després de caure 6-4 i 7-6 (5) en els dos últims sets.

Sí que ha pogut sobreposar-se al primer obstacle Pablo Andújar, que havia caigut en la primera ronda des de l'edició de 2014, quan es va imposar al seu compatriota Albert Ramos en l'estrena. El seu pròxim rival serà el serbi i cap de sèrie Filip Krajinovic (número 28 del món), que ha guanyat en quatre sets el seu primer partit contra l'holandés repescat de la prèvia, Robin Haase.

Quant a la resta de tenistes espanyols, Rafa Nadal no ha tingut problemes per a superar el serbi Djere en tres sets. Garbiñe Muguruza, Feliciano López i el jove Carlos Alcaraz també han superat la primera ronda.