Bautista es queda sense el títol de Mallorca

El grec Tsitsipas derrota 4-6, 6-3 i 6-7 el de Benlloc dos dies abans de l'inici de Wimbledon

Bautista colpeja una pilota al torneig de Mallorca
Bautista colpeja una pilota en el torneig de Mallorca / Twitter: @MallorcaChampionships

Roberto Bautista no ha pogut guanyar l'onzé títol ATP després de perdre, en la final de l'Obert de Mallorca, contra el grec Stefanos Tsitsipas, número sis del món i segon màxim favorit a guanyar el torneig, de categoria 250 i preparatori per a Wimbledon.

Tsitsipas ha dominat gran part del partit, mentre que el tenista de Benlloc ha hagut d'anar a remolc. Després de començar el primer set amb un 0-4, Bautista ha trencat un servei del rival, però no ha pogut recuperar el terreny perdut.

En la segona mànega també ha començat perdent 1-3 i ha sumat sis jocs seguits per a posar l'empat a un set en la final. En el decisiu tercer parcial, el més disputat de tots, Bautista també ha hagut de recuperar un servei que havia perdut per a forçar el tie-break.

Un desempat en el qual el grec ha estat més encertat i això li ha permés emportar-se el primer títol sobre herba. El valencià, que va guanyar el seu primer títol com a professional en 2014 sobre l'herba de 's-Hertogenbosch, als Països Baixos, es queda amb deu títols (després de l'aconseguit fa uns mesos a Doha) en vint finals disputades.

Bautista va superar dijous el número u del món, el rus Daniïl Medvédev (que té prohibida la participació en Wimbledon) i en les semifinals va fer el mateix amb el suís Antoine Bellier, un jugador que va disputar la prèvia del torneig i que ha firmat una setmana de somni superant jugadors top 100, com l'asturià Pablo Carreño o el valencià Carlos Taberner.

També et pot interessar

stats