Barty es retira del tenis per esgotament físic i emocional

 "No hi ha un camí correcte ni un incorrecte, és el meu camí", ha dit l'australiana en el seu compte d'Instagram

Barty s'acomiada , per segona vegada, del món del tenis als 25 anys

La número u del tenis mundial, l'australiana Ashleigh Barty, ha anunciat aquest dimecres la seua retirada professional amb 25 anys per esgotament físic i mental.

"Ja no tinc l'impuls físic, les ganes emocionals ni tot el que es necessita per a desafiar-te a tu mateix en el més alt nivell, estic esgotada", ha dit Barty en un vídeo al seu compte d'Instagram.

L'últim partit que l'australiana va disputar com a professional va ser la final de l'Obert d'Austràlia d'enguany, en la qual es va imposar l'estatunidenca Danielle Collins per a convertir-se en la primera tenista local a guanyar el torneig en 44 anys.

Era el tercer títol del Grand Slam de l'actual número u mundial en la classificació de la WTA, després d'haver alçat també el trofeu de Roland Garros el 2019 i el de Wimbledon el 2021.

No és la primera vegada que Barty abandona el tenis, ja ho va fer el 2014, sent una adolescent de dèsset anys, per a dedicar-se professionalment al criquet, abans de tornar a les pistes dos anys després, quan va iniciar una progressió fulgurant que la va portar al cim mundial del rànquing.

L'any del seu enlairament definitiu va ser el 2019, quan es va convertir per primera vegada en número u del món, una posició que ha ocupat des d'aleshores durant 121 setmanes. Barty ha aconseguit quinze títols individuals i dotze de dobles en la seua carrera tenística.

També et pot interessar

stats