El Barça d'handbol, campió d'Europa per onzena vegada

L'equip blaugrana ha guanyat el Kielce polonés en els penals després que el partit acabara 32-32, amb una pròrroga inclosa

Gonzalo Pérez de Vargas alça el trofeu de campió
Gonzalo Pérez de Vargas alça el trofeu de campió / Fabian Bimmer (Reuters)

El Barça d'handbol ha conquistat l'onzena EHF Champions League en véncer el Kielce polonés en una final que s'ha hagut de decidir en els penals. Els seixanta minuts reglamentaris han acabat amb empat a 28, i la igualtat s'ha mantingut després dels deu minuts de pròrroga (32-32). Gonzalo Pérez de Vargas, que ha tingut una gran actuació durant tot el partit, ha sigut decisiu en la tanda de penals en parar el llançament de l'espanyol Alex Dujshebaev. L'equip blaugrana no ha errat cap penal i Ludovic Fábregas ha marcat el gol decisiu, que ha servit per a revalidar el títol aconseguit l'any passat.

El Barça ha portat la iniciativa en els primers minuts de joc i ha arribat a gaudir d'un avantatge de tres gols (7-4), però els polonesos han reaccionat i han aconseguit reduir la distància a només un abans del pas pel vestidor (14-13). En la represa, el Kielce a aprofitat el bloqueig en atac dels catalans per a posar-se per davant en el marcador. Gonzalo Pérez de Vargas ha mantingut el seu equip en els pitjors moments i el duel ha entrat en els instants finals amb tot per decidir. Un penal transformat per Aleix Gómez, autor de nou gols en el partit i màxim anotador de la competició, ha avançat els blaugranes a dos minuts pel final (28-27). Els polonesos han fallat el seu atac i el Barça ha pogut sentenciar el títol, però el llançament de Dika Mem no ha trobat porteria. Això ha donat el Kielce l'última possessió i, quan faltaven només dos segons, ha aconseguit l'empat.

En la pròrroga s'ha mantingut la igualtat. Els catalans han acabat la primera part per davant (30-29), però en la segona els polonesos li han donat la volta. Un gol de Petrus a menys d'un minut pel final ha empatat novament el duel (32-32), però el Kielce tenia un minut per davant per a tractar d'evitar la pròrroga. I Gonzalo Pérez de Vargas ha tornat a fer acte de presència per a enviar la final als penals. El Barça no n'ha errat cap, mentre que Alex Dujshebaev no ha pogut superar el porter blaugrana en el tercer. L'equip blaugrana ha tancat la temporada perfecta amb sis títols.