La Baja Aragón, un nou repte per a Dani Albero

El pilot valencià, amb diabetis tipus 1, afronta un nou repte després d'haver participat amb èxit en la passada edició del Merzouga Rally marroquí.

Dani Albero, en la passada edició del Merzouga Rally
Dani Albero, en la passada edició del Merzouga Rally / undiabeticoeneldakar.org

Per quint any consecutiu, l'equip Un Diabètic en el Dakar liderat per Dani Albero, pilot valencià amb diabetis tipus 1, participa en la prova reina de l'off-road a Espanya, la Baja Aragón. En la 35a edició, que es disputa del 19 al 22 de juliol a Terol i les comarques del Jiloca i Cuencas Mineras, participaran més de 200 vehicles inscrits en les categories de motos, quads, cotxes i camions. “Haver participat en un ral·li de les dimensions del Merzouga demostra que el nostre projecte està més viu que mai i que la previsió és que seguisca així per a la pròxima temporada, encara que ens toque treballar molt”, diu el pilot de Carcaixent.

La carrera aragonesa completarà un total de 827 quilòmetres en els quals el públic local –i també el vingut de tots els racons d'Espanya– animaran els corredors en cada etapa. “Sens dubte, la Baja Aragón no té res a veure amb altres carreres, perquè ací sí, juguem a casa. Ara la gent ja coneix el nostre projecte i moltes persones s'acosten a visitar-nos, animar-nos i felicitar-nos pel treball realitzat. A més, tenim una gran relació amb l'Associació de Diabètics de Terol i sempre ens alegra veure persones –i especialment, xiquetes i xiquets– que venen il·lusionats a veure el nostre estand en el pàdoc, a fer-se fotos amb les motos, etc. Això, sens dubte, és el que li dona vertader sentit al nostre projecte: la gent que se sent identificada amb nosaltres”, afirma Albero.

Dani Albero després del Merzouga Rally / undiabeticoeneldakar.org

L'equip que lidera el pilot valencià té l'objectiu principal de participar en la pròxima edició del Dakar. “El nostre projecte ha passat per moltes fases, i, encara que ara es troba en un bon moment i esperem millors previsions de cara a la pròxima temporada, és imprescindible que les empreses continuen donant suport a aquest projecte social que pretén portar la diabetis tipus 1 al màxim nivell esportiu en el món del motor”.

També et pot interessar

stats